Teerlucht bij afgraven grond

In Nieuws door HB2 Reacties

Creosootverontreiniging in grond op bouwplaats Muziekpaleis

In de bouwput op het Vredenburg wordt de komende drie à vier weken een deel van de met creosoot vervuilde bodem afgegraven, zo maakte POS zojuist bekend. De vervuiling bestaat uit creosoot, ofwel teer, en uit het teer afkomstige verontreinigingen. Creosoot kan, zodra het uit de grond wordt verwijderd gaan stinken. Het is de bekende Carbolineum-lucht.
Om de geuroverlast zoveel mogelijk te beperken wordt het grondwater gezuiverd, onder water afgegraven en de afgegraven vervuilde grond door afgesloten vrachtwagens snel afgevoerd naar een grondreiniger.
De vervuilde grond moet worden verwijderd zodat de bouw van het Muziekpaleis en het nieuwe Vredenburgviaduct door kan gaan. De vervuiling bevindt zich aan de meest westelijke kant, bij de bak. De afgelopen weken waren er al regelmatig met plastic afgedekte hopen zand te zien.
POS laat in verband met dit werk vandaag een folder verspreiden om te waarschuwen dat er sprake kan zijn van geuroverlast.

Reacties

  1. Auteur
    HB

    Ze kunnen er beter wat over naar buiten brengen dan er het zwijgen toe doen. Dat wordt al snel verkeerd uitgelegd.

Reageer