Werk Singelborch begint

In door HB3 Reacties


De start van de verbouwing van gebouw Singelborch is begonnen. Zojuist zijn er hekken omheen gezet en kan BAM aan de slag. Vorig jaar hebben we een uitgebreide uitleg gegeven bij deze verbouwing. Lees het hier.

Uit de nieuwe uitleg van POS citeren we: “Het huidige kantoorgebouw Singelborch aan de Catharijnesingel zal verbouwd worden om gedeeltelijk onderdeel uit te gaan maken van het winkelgebied. Op deze manier kunnen o.a. bestaande winkels ondergebracht worden om ruimte te maken voor bouwactiviteiten elders. De Stationsstraat wordt overbouwd met een vloer op winkelniveau. Deze nieuwe overbouwing biedt ruimte aan winkels over twee lagen en de toekomstige Noordpassage. De Noordpassage is een van de twee passages welke het huidige Radboud en het toekomstige Entreegebouw aan het Vredenburgplein gaat verbinden.
In de situatie waarin het Entreegebouw nog niet gereed is, wordt de Noordpassage aan de Catharijnesingel afgesloten met een tijdelijke gevel. De Noordpassage wordt tijdelijk verbonden met het huidige Radboudplein om het nieuwe winkelgebied een goede aansluiting te geven op het bestaande Hoog Catharijne.”


De eerste fase betreft voornamelijk een interne renovatie met sloopwerkzaamheden. Daarbij wordt de vloer van de verdieping waar het Infocentrum was gevestigd 50 cm naar beneden verplaatst. Ze laten hem als het ware over de kolommen zakken. Daarmee komt de vloer op hoogte van de rest van de winkels in het complex. In de tweede fase van het project wordt er gewerkt aan de Stationsstraat. Deze werkzaamheden worden naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar opgestart.

We zullen later nog wat bouwplaatstekeningen toevoegen. Overigens is nog niet bekend hoe de gevel van het gerenoveerde HC-blok eruit komt te zien, en dus ook niet hoe het uiterlijk van Singelborch zal veranderen. Er zijn wel eerste ontwerpen van, die lang geleden in de Welstandscommissie zijn besproken.

Reacties

  1. Chris

    Omvat deze verbouwing alleen het witte deel van het gebouw, of ook het (visueel nog onaantrekkelijker) bruine gedeelte erachter? Het gehele gebouw is namelijk zeer bepalend voor de ‘lelijkheid’ van het stationsgebied, en kan zeker een opknapbeurt gebruiken!

  2. Herbert

    Dat bruine gebouw is van Rabobank. Dat wordt niet aangepast. Wel krijgt het hele complex een nieuwe gevel op straat- en winkelniveau.

Reageer