Oude Stationsplein

In Reportage door HB6 Reacties

[Edit 2] Stationsplein, gefotografeerd vanaf de luifel van het stationsgebouw van Ravesteyn. Tijdaanduiding begin jaren zeventig, kijkend naar de automodellen, zie reacties. Fotograaf onbekend. Inmiddels ook al in HUA gelokaliseerd. Opklikken voor 1600 pixeltjes. De 6000 (!) pixelversie hier als bonus.

Reacties

 1. Rob

  Op de foto zie ik een Peugeot 404. De produktie van deze auto vond plaats tussen 1963 en 1968.
  Volgens mij zie ik ook nog een Peugeot 204, deze zijn geproduceerd tussen 1965 en 1976.

  Verder zijn de lantaarnpalen relatief modern.

  Op basis van deze gegevens zou ik gokken tussen eind jaren zestig begin jaren 70.

 2. Peter

  En het is er daarna alleen maar beroerder op geworden. Utrecht is meester in het verpesten van de stad. Zelfs het Vredenburg met Jaarbeurs en parkeergelegenheid stak met kop en schouder uit boven wat het daarna is verworden. De betonzucht en grootheidswaan heeft de boventoon gevoerd en het houdt niet op.

 3. Rob

  @Utrecht zonder HC
  Dan zat ik er niet ver naast, sterker nog, ik had het gewoon goed.
  Maar tja, als de zoon van de Utrechtse Baantjer heb ik toch iets opgestoken ūüėČ

Reageer