Grenzen stellen

In door HBReageer op dit artikel


Eind vorig jaar heeft de gemeente de wijk binnenstad uitgebreid met een deel Jaarbeurskwartier. Oppervlakkige beschouwing leert dat het gebied dat onder project Stationsgebied valt, is toegevoegd. Dat klopt echter niet helemaal, als we de twee gebieden over elkaar leggen.

Met name bij het ‘verloren wijkje’ Hagelbuurt loopt de grens wat merkwaardig: de woningen zijn Lombok, het hotel is binnenstad. Het blok Rabobank /Kruisvaartkwartier is binnenstad, maar geen onderdeel plan Stationsgebied. In de tweede fase van het Stationsgebied wordt het plangebied uitgebreid over het Merwedekanaal, tot aan de Overste Den Oudenlaan. Dat komt in deze grenzen nog niet tot uitdrukking.

Of we aan deze nieuwe grenzen enige betekenis moeten hechten qua besluitvorming, kunnen we niet beoordelen. Het enige voordeeltje dat we signaleren, is dat het zoeken in de online gemeentelijke mededelingen ietsje simpeler wordt, aangezien je vanaf nu wijk Binnenstad kunt aanvinken om te weten welke zaken in het ‘niemandsland’ Stationsgebied spelen.

Reageer