Bestrating

In door HB5 ReactiesLangs het Gildenkwartier, tussen busbaan en de gevel, is een proefstrook aangelegd van de nieuwe bestrating voor het stationsgebied. Opvallend is de uitstraling van natuursteen. Het sluit aan bij de nieuwe vloer van de Noordertunnel. Wat er precies ligt en wanneer het gebied weer kan worden gebruikt, zullen we nog even navragen bij de projectorganisatie. Op het eind van de strook ligt de boel nog open en werkt Eneco nog aan de warmteleiding.

[edit 12-4] In totaal gaat het om een test van zes soorten natuursteen. Ook op het Jaarbeursplein is een proefvak aangelegd. Na evaluatie wordt er één soort gekozen, die op veel plaatsen in het nieuwe stationsgebied zal worden toegepast. Hier het berichtje.

Reacties

 1. maarten

  Ziet er mooi en verzorgd uit. Nog wel een paar mooie bomen of (hier heb je nog 😉 een bloembak. Ook dit zo graag op het vredenburgplein; zit er ook aan te komen meen ik. Als het inderdaad net zo schoon als mijn geduld blijft, zitten we goed.

 2. Utrecht zonder HC

  ik vraag mij af of ze het Gildenkwartier ook gaan ‘oppimpen’ zoals ze het ook hebben gedaan met HC bij het eindpunt van de tram, daar hebben ze de boel wat meer kleur gegeven, dan die jaren zeventig tinten

 3. Herbert

  De straat- en de winkellaag worden vernieuwd en vergroot. Daarvan bestaan al schetsvoorstellen, maar die zijn alleen nog maar in kleine kring bekend. De Welstandcommissie heeft zich er al wel over gebogen.

 4. Nicolas

  Het mag dan wel een bouwput zijn. De bestrating ziet er in ieder geval goed uit. Hopelijk is het snel klaar de verbouwingen.

Reageer