Keihard aanpakken

In door HB9 Reacties

Michiel is het helemaal zat, dat getreiter van de beveiligers van Corio. Geeft Michiel zoveel overlast? Dealt hij of pickt hij pockets? Loopt hij te fulmineren of te vomeren? Is hij hangjongere? Niks van dat alles.
Michiel is uit hetzelfde hout gesneden als deze twee webloggers en maakt foto’s van het groeiend aantal bouwputten in het centrum. En dat mag niet. Volgens een bijzondere bepaling die stelt dat het openbare gebied van het NS station en van Hoog Catharijne helemaal niet zo openbaar is. Je mag er namelijk geen video- en filmopnames maken. Wat een bs zult u denken. Inderdaad, vooral als je vanuit een traverse naar buiten zoomt en focust, daar waar de machines zand schuiven en stoere mannen kabels trekken. Maar het is wel voldoende reden voor de beveiligingshelden van Corio om Michiel de stuipen op het lijf te jagen.
Wij zeggen: niks van aantrekken Michiel, vriendelijk je excuses aanbieden en gewoon doorgaan! Dat ‘keihard aanpakken’ zoemt de hele tijd in hun oren en daardoor zijn ze een beetje in de war.

Reacties

 1. Michiel

  Tsja, dit werkt natuurlijk wel erg motiverend. Er zit weinig anders op dan gewoon doorgaan! Bedankt voor de pep-talk 😉

 2. Rob

  @Michiel
  Een paar tips:

  Loop niet te prominent met je spullen te kijk/te kop
  Schiet uit de heup (groothoek/F/8, altijd goed)Schiet er eerst een paar voordat je vraagt, dan heb je die vast zitten

  De problemen welke jij schetst met de Corio security herken ik niet. Althans, toto op heden niet 😉

 3. Bas Timmers

  Problemen zijn bekend. Mijn partner is fotograaf in opleiding en wordt ook steeds weggestuurd. Je mag wel kopen en eten, maar geen foto’s maken. Logica? Hallo?

 4. Grauw

  “Loop niet te prominent met je spullen te kijk/te kop
  Schiet uit de heup (groothoek/F/8, altijd goed)Schiet er eerst een paar voordat je vraagt, dan heb je die vast zitten”

  ’t is toch belachelijk dat dergelijke omslachtige stiekemigheid überhaupt zou moeten.

  En jullie doen zulk goed werk om ons Utrechters in te lichten over de werkzaamheden, ook gewoon in een positief, geïnteresseerd licht, waarom Corio dat wil tegenwerken is mij ook een raadsel.

  De volgende keer dat dat beveiligerstuig je probeert te intimideren zou ik ze gewoon straal negeren. Volgens mij bedenkt dat volk ter plekke hun eigen regels om maar een beetje stoer te kunnen doen. En als ze aan je lijf gaan zitten de politie erbij halen.

 5. Michiel

  Bedankt voor de tips. Ik zal binnenkort wel weer verder gaan, kijken of ik er komende keren wel tussendoor slip 🙂

  De regels van de NS kan ik overigens veel beter inkomen. Voor persoonlijk en non-commercieel gebruik mag je gewoon foto’s maken zonder speciale toestemming. Sowieso heb ik op NS stations dus nog nooit een beveiliger of medewerker gehad die kwam klagen.

 6. Giordino

  Utrecht zonder HC
  Inderdaad gewoon even een vriend of vriendin al model laten figureren en vervolgens alsnog een foto maken van wat er buiten gebeurt.

Reageer