Interesse Triodos in Stationsgebied

In Nieuws door HB3 Reacties


dt4
Triodos Real Estate heeft haar interesse laten blijken om in het Stationsgebied een kantoorgebouw te mogen realiseren. Het bedrijf onderzoekt samen met de gemeente of er boven op het fietsengebouw, op het toekomstige busstation aan de nieuwe Stationsstraat, een bedrijfsverzamelgebouw voor MVO-ondernemingen kan komen. Dit project, Stadstuinen genaamd, is inmiddels door architectenbureau JHK Architecten gevisualiseerd en gepubliceerd.
De gemeente bevestigde deze studie, maar kon verder geen details geven.

[update:] Een woordvoerder van Triodos gaf aan dan men momenteel volop met de gemeente in overleg is en dat er mogelijk al over een maand uitsluitsel is en men met een officiële aankondiging zal komen. Hij gaat er van uit dat het project doorgang zal vinden. Bovendien gaf hij aan dat Triodos Real Estate interesse heeft voor meer projecten binnen het Stationsgebied, maar dat de fietsenflat op het Stationsplein vooralsnog het enige concrete is.

Bijzonder is dat noch dit project, noch het bouwvolume, tot nu toe in de stationsgebiedplannen zijn beschreven. Het is voor ons een verrassing, met name de locatie.

De studie betreft een kantoor van 8660 vierkante meter, dat de contouren van de onderliggende fietsenstalling volgt: 100 bij 30 meter vloermaten. Het is bedoeld als bedrijfsverzamelgebouw voor MVO-organisaties op het gebied van milieu, duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen.

Uit de beschrijving: “Leidend bij de indeling van de plattegrond zijn de patio’s. Deze groene buitenruimtes maken het, ondanks de tumultueuze omgeving, mogelijk een ontspannen contact met buiten te hebben. De kantoorvloeren hebben allemaal uitzicht op en direct contact met deze buitenruimtes. De vloeren zijn onderling gekoppeld middels een ruggengraat met gemeenschappelijke voorzieningen. Hier is ruimte voor vergaderen, ontspannen, ontmoeten, geven van lezingen, werkoverleg, etc. Deze zone is gelegen aan de zuidzijde van het gebouw en vormt een buffer tegen spoorgeluid en direct zonlicht. Binnen dit concept is het mogelijk om een scala aan eenheden aan te bieden, die onderling koppelbaar zijn met trappen en/of loopbruggen.”

[Bron: JHK Architecten. Aangezien de site van de architect niet direct linkbaar is, hebben we alle beelden naar dit bericht gekopieerd.]

Reacties

  1. ill-b

    Mooi project. En misschien is het iets om de wanden van de fietsenstalling te bedekken met wat verticaal groen. Als daar in de avond dan licht doorkomt geeft dat een mooi effect.

  2. Bas

    Geweldig project, helemaal passend bij Utrecht. Ik duim voor de stad dat dit project wordt verwezenlijkt.

Reageer