Feestje 2

In door HBReageer op dit artikel


Met optredens van CU-posterkinderen Sasmita en Lucas, wethouder Stationsgebied Harm Janssen, trompettisten Colin Benders (Kyteman), Eric Vloeimans en Hans van Loenen en stadsdichter Ingmar Heytze is gisteravond kort maar hevig de start van de bouw van het Muziekpaleis gevierd.
Op DNU lezen we helaas ook dat de terminator zijn eerder aankondigde voorlopige voorziening om de bouw te stoppen doorzet. De proteststichtingen geven het nog niet op. Aanstaande maandag is er overigens bij de Raad van State een zitting over het hoger beroep van het woonwinkelcomplex. De uitspraak daarvan zal dan niet lang meer op zich laten wachten. Een voorlopige voorziening om ook die bouw stil te leggen is afgewezen, nota bene op de dag dat Corio haar bouwfeestje vierde – een pijnlijke timing. Maar er is nu eindelijk zicht op het einde van jaren van bestuurlijk procederen door een getalsmatig kleine maar hardnekkige groep tegenstanders van de plannen. De luchtkwaliteit, een van de meest aangehaalde redenen, heeft inmiddels een nieuw thuis gevonden in de anti-ALU beweging en die heeft haar hoop momenteel vooral gevestigd op de gemeenteraadsverkiezingen.
Beelden van damwandslaan en optredens hier.
Een verslag van de hand van Ton van den Berg op DNU vind je hier.
De SP ziet het allemaal nog steeds niet zitten.

Reageer