Aanleg betonbak

In door HB2 Reacties


Deze foto uit ’72 kregen we van een trouwe bloglezer. Even opklikken voor meer details.
Zoals je kunt zien is de aanleg van Hoog Catharijne en de weg in volle gang. De hoge Jaarbeursgebouwen zijn al verdwenen, het secretariaatsgebouw staat er nog en V&D en een deel van Hoog Catharijne zijn in aanbouw. Ook de parkeergarage Vredenburg is in aanleg te zien. Op het terrein ervoor zal later archeologisch onderzoek worden gedaan en vervolgens het muziekcentrum verrijzen.
Van de viaducten is al veel opgeleverd, alleen de Catharijnebrug ligt er nog om in beton te worden omgezet. Daar kun je ook zien dat de bak enkele meters westelijker ligt dan de voet van de oude brug. Of de herstelde stadsbuitengracht weer komt te liggen op de oude loop is nog niet helemaal zeker. Dat wordt momenteel door POS uitgezocht om in een kaartje te presenteren.
In de stationswijk zie je dat het Radboud-blok is neergehaald en dat de rest nog min of meer intact is. Het gebouw De Utrecht is nog in volle glorie aanwezig. Ook het Dom-hotel aan de Westerstraat, dat het nog relatief lang heeft volgehouden, is goed te zien.
Smakkelaarsveld is een rotonde en de wijk ingesloten door spoor en Daalsesingel is nog oorspronkelijk.
Als je kijkt naar de schaal van de vernietiging is het nog een wonder dat ook niet de NS-kantoren HGB I en II onder de slopershamer zijn verdwenen.

Reacties

Reageer