Funderen Muziekpaleis aanstaande

In door HB2 Reacties

We hebben Corio gevraagd waarom er nog niet wordt gebouwd aan het woonwinkelcomplex. Terwijl we hun antwoord afwachten, meldt de gemeente dat het werk aan het Muziekpaleis komende week een aanvang zal nemen.

Vanaf aanstaande week donderdag zal Heijmans damwanden gaan plaatsen. Deze 17 meter lange platen worden de grond in gedrukt, opdat het zo min mogelijk trillingen zal veroorzaken. De oudere panden aan het Vredenburg zijn immers kwetsbaar. Daartoe worden ook, zoals eerder bij de sloopwerkzaamheden, trillingsmeters aan de gevels bevestigd. Dit najaar zorgde een proef van het platen drukken ter plaatse al voor een kabelbreuk die telefonie- en dataverkeer enkele dagen ontregelde. Hopelijk gaat het nu goed met de KLIC melding en zijn de tekeningen bijgewerkt.

Vanaf februari worden er funderingspalen geschroefd. Deze zijn 20 meter lang en gaan de vloer van de expeditiekelder dragen. Aansluitend op dat werk zal de kuip worden uitgegraven en wordt 1 meter onderwaterbeton gestort. Voor deze werkwijze wordt gekozen om niet te hoeven bemalen. Deze fundering draagt de nieuwbouw, die over de bestaande grote zaal heen zal hangen. Op de grote zaal zelf wordt hoegenaamd niets gebouwd.

Op dit filmpje kun je zien hoe groot de kelderconstructie wordt. Het is het rode deel, helemaal aan het begin.

Tot op heden hebben we nog niet gehoord dat de terminator een voorlopige voorziening heeft aangevraagd om de bouw stil te leggen – iets wat hij in december aankondigde te zullen doen.

Reacties

  1. Folkert

    Eindelijk! Nu nog hopen dat er geen roet in het eten wordt gegooid! Nog even geduld en Utrecht heeft een Muziekpaleis dat zijn weerga niet kent. Overigens hangt het nieuwe gebouw niet over het oude gebouw, maar staat daar volledig naast. Ja, het sluit wel aan natuurlijk.

Reageer