Biebontwerp nummer 8

In door HB5 Reacties

Bij de architectenselectie van de bibliotheek zijn er ruim 30 inzendingen geweest. Zeven daarvan kennen we, en wel uitentreure. Maar nu is er nog een achtste visie opgedoken, dat bijna een ontwerp mag heten. Het is te vinden in het portfolio van visualisatiebedrijf BDG, in opdracht van MAB Development. Klik op de images voor meer beelden.
We zouden het ook leuk vinden schetsen te vinden van visies op de Rabobrug die het niet hebben gered. Wie weet wat of heeft wat? Laat maar komen!

Reacties

 1. Anonymous

  Grappige positionering ook van deze versie van de bieb: dwars over een deel van het hoofdkantoor van Movares…

 2. Anonymous

  Wat een gedrocht in vergelijking met het ontwerp van Rapp+Rapp. Dit straalt totaal niks uit. Gelukkige worden er goede keuzes gemaakt in het stationsgebied.

 3. Folkert

  @Anonymus, zou eens een keertje moeten leren om zijn conclusies te onderbouwen. Waarom is dit een gedrocht en dat van Rapp niet?

 4. Anonymous

  @Folkert,

  Dit gebouw (of gebouwen) hebben totaal geen uitstraling. Neem alleen al het vooraanzicht, het straat geen ambitie of alure uit. Het nodigt niet uit om even naar te kijken omdat je overdonderd bent door wat je ziet. De middelste flat zou daarnaast zo een kopie kunnen zijn van de jaren 60 flat bovenop hoog catharijne (behalve de kleur van de baksteen dan). Het zijn gewoon 6 gebouwen van hetzelfde die overal gebouwd zouden kunnen worden, dat wil je toch niet voor een bibliotheek dat midden in het stadshart komt te staan? Het gebouw van Rapp+Rapp is iets nieuws, bijzonders en leuk om naar te kijken. Als ze de keuren een beetje licht maken wordt het een prachtig gebouw.

 5. Folkert

  Is de Anoniem van ” Grappige positionering” nou dezelfde als de Anoniem van ” Wat een gedrocht”? Kijk, ik wil best met je debatteren, waarom zou ik anders reageren op deze Blog, maar wil echter wel weten of ik met Kees, Jan of Piet heb te maken. Achmed mag ook hoor! Ik heet trouwens Folkert, sommigen noemen me Kees. Anoniem mag mij best Kees noemen.

Reageer