Verkeersgedrag fors aanpassen

In door HBReageer op dit artikel


Als over enkele maanden het noordelijke deel van de tunnelbak definitief op slot gaat om te worden gesloopt zal dat, als voorlichting en campagnes tekort schieten, tot enorme verkeerschaos in de ochtend- en avonduren leiden.

Toen ik gisterenavond om 8 uur al op de Catharijnesingel bovenlangs stil stond, wist ik genoeg. Het was toen niet eens druk. Nu is het een waterlek, dat er overigens al weken, zo niet maanden zit, waardoor de boel is afgezet. Straks is het de bouw, waarbij ook nog eens een flinke materialenstroom hoort. Dan kun je als Hoog-Catharijneforens toch maar beter even op zoek gaan naar een of ander Utrechtbereikbaar-voordeelregelingetje, en de auto lekker thuis laten. Daar doe je jezelf een groot plezier mee. Maar zeker ook alle mensen die rondom het Stationsgebied wonen – zoals ondergetekende – de fietsers, de stadsbussen, de mensen van de aannemers, de andere filerijders op de A12&A2, en het milieu. Ja, wie niet eigenlijk. Want het gaat proppen worden.

Reageer