Vandaag nieuwe eindhalte tram

In Nieuws door HB1 Reactie

De halte Moreelsepark is buiten gebruik gesteld. Halte Utrecht Centraal is de nieuwe begin-/eindhalte van de sneltram naar Nieuwegein en IJsselstein. Op halte Moreelsepark wordt ruimte gemaakt voor taxi’s en kiss&ride. Het resterende, versmalde, perron blijft alleen in gebruik als keerpunt voor de tram.Uit het persbericht van ProRail:

De taxi’s en kiss&ride op het huidige taxiplateau bij Hoog Catharijne verhuizen in de loop van 2010. Het taxiplateau is de komende jaren nodig voor opslag en werkzaamheden. Daarna wordt het plateau gesloopt. Tot de sloop blijft de looproute over het plateau tussen tramhalte Utrecht Centraal en de Stationstraverse open.

Tramhalte Utrecht Centraal wordt geschikt gemaakt als nieuwe eindhalte. De halte krijgt momenteel een opknapbeurt. De halte wordt schoongemaakt en geverfd en een deel van de overkapping wordt verwijderd. De (rol)trappen worden voorzien van nieuwe verlichting en de trap naar de Noordertunnel krijgt een glazen plafond. Daarnaast wordt de halte voorbereid op de komst van dynamische reisinformatie. In verband met de dienstregeling en voor de veiligheid gebeurt een deel van het werk ’s nachts. Reizigers en omwonenden kunnen enige hinder ondervinden van de werkzaamheden en het verkeer moet rekening houden met laden en lossen van materiaal bij de tramhalte. De werkzaamheden duren tot in januari.

Reacties

Reageer