Strukton bouwt perrons OV-terminal

In Nieuws door HBReageer op dit artikelBouwbedrijf Strukton heeft deze week de opdracht gekregen voor de bouw van de nieuwe perronoverkappingen van de OV-terminal. Begin februari starten de werkzaamheden. De opdracht heeft een waarde van 32,5 miljoen euro. De perronkappen moeten in 2012 zijn opgeleverd.

Een opvallend onderdeel zijn de geïntegreerde zonnecellen in de transparante kappen, zoals ook op station Zuilen is toegepast. De opgewekte energie zal onder andere worden gebruikt voor de roltrappen en verlichting op het station.

De perronkappen zijn ontworpen door door Benthem Crouwel Architekten en Movares. Zij hebben ook de nieuwe stationshal ontworpen.


Naast het plaatsen van de perronkappen zullen ook de perrons worden verhoogd zodat de reiziger gemakkelijker kan in- en uitstappen. Ook bouwt Strukton de fundering voor de nieuwe stationshal.

Op de foto uit Het Utrechts Archief is te zien hoe het er in de jaren zeventig uitzag.

Reageer