Catharijneknoop in laatste fase

In Nieuws door HB2 Reacties

Vanavond om half 8 is er de raadsinformatieavond waarbij het definitief ontwerp van de Catharijneknoop zal worden getoond, inclusief een 3D-film waarop de buitenruimte, met name bij en onder de overkappingen zal worden getoond. Dit was het vorige filmpje.

We zullen het gaan volgen via de gemeentesite en het zal ons benieuwen hoeveel discussie er nu nog over is. Een beetje gemopper is er zeker nog, als men het berichtje leest op DNU over oud-wethouder Lenting, die niet als deskundige het woord mag voeren. (Hij maakt zich onder andere kwaad over het feit dat er geen echt voetgangersgebied ontstaat omdat er nog steeds veel autobewegingen zullen zijn naar de parkeergarages, iets wat we van ganser harte met hem eens zijn. Alle toegangen naar de parkeergarages zouden ondergronds moeten komen.)

Er zal vast een verhaal worden gehouden over shared space, lees je daarom alvast een beetje in.

Tot besluit een positief nieuwtje. De bewoners van Radboudveste en Cório zijn tot overeenstemming gekomen over de nieuwe ingang aan de Catharijnesingel en de hoeveelheid daglichtopening in de overkapping. De deal omvat in totaal 14 punten. Het betekent dat de dreiging van een juridisch bezwaar op de bouwvergunning van de overkapping van de Stationsstraat is afgewenteld en dat die werkzaamheden begin volgend jaar zullen beginnen.

Details volgen. Maar zowel voorzitter VVE Radboudveste, Paul Vergeer, als projectleider Nieuw Hoog Catharijne, Gert-Jan Dousi lieten weten tevreden te zijn met het bereikte akkoord. Wel moet het nog intern bij de VVE officieel zijn beslag krijgen.

Reacties

Reageer