Bouw wel of niet?

In door HBReageer op dit artikel

De ‘echte media’ beginnen het nieuws nu ook langzaam te verspreiden: de eerste paal is de grond in en feitelijk is de bouw begonnen. Je leest het bij DNU.nu, RTV-Utrecht en Architectenweb. Maar, zoals Gert-Jan Dousi van Corio ons eerder meldde, valt het huidige werk eigenlijk onder de monumentenvergunning. En die wordt niet bestreden. Waar de controverse over gaat is de bouwvergunning van het woonwinkelcomplex. Daarover loopt een bodemprocedure bij de Raad van State en is een voorlopige voorziening aangevraagd. De uitspraak van de voorlopige voorziening kan eigenlijk elk moment volgen. De uitspraak in de bodemprocedure zelf is pas ergens voorjaar 2010. Op de eerste uitspraak kan men nog wel wachten, op de tweede, en finale, liever niet. De uitspraak van de voorlopige voorziening is dus feitelijk de echte go. Valt die negatief uit, dan moet na het plaatsen van deze drie palen het werk worden opgeschort.

Reageer