Zo, die zit

In door HB1 Reactie

Vanmiddag is dan de eerste paal geplaatst, aldus aannemer Fundex. Jawel, in totale pr-stilte is de ‘eerste paal’ in het Utrechtse Stationsgebied de grond in gegaan. Harm Janssen, Albert Hutschemaekers en Menno Overtoom zullen er nochtans vanavond wel een extra glaasje wijn op willen drinken. Ongeveer 28 meter buis van zo’n 60 cm diameter, dwars door de kasteeltoren, ingedraaid tot op een stevige zandlaag waar hij de honderden tonnen draagvermogen kan opbrengen.

De aannemer meldde bovendien dat het probleemloos ging, geen trillingen, geen schade aan monument, behalve het gat natuurlijk. De afdeling archeologie van de gemeente is content over de gang van zaken, stelt de aannemer bovendien tevreden vast. Morgen gaan paal 2 en mogelijk 3 de grond in. Daarna worden nog wapeningskorven in de drie buizen geplaatst en beton gestort. Pas dan krijgen de palen hun uiteindelijke vorm en draagvermogen.

Dinsdag 1 december wordt de aanvang van de bouw officieel gevierd.

Reacties

  1. Rob

    Bij Paul van Dillen (aan de overkant op het Vreebrug) heeft de gemeente weer een trillingsmeter laten plaatsen, net als tijdens de sloop van het muziekcentrum.

Reageer