Alert State A

In door HB5 Reacties

Vandaag een fotorondje aan de westzijde gemaakt. Twee dikke ratten tegengekomen, overal zwerfvuil van eet- en drinkwaren. (Laat het niet indicatief zijn voor de staat van onze beschaving.) Een aan gort gereden toegangspoort van ProRail gepasseerd en een gewoonlijk ontoegankelijk terrein verkend.

Daarna achteloos mijn camera gericht op het zeer goed onderhouden hekwerk van de Knoopkazerne: geinig al die borden. Even vergeten dat we in staat van oorlog met een onbekende vijand verkeren – een dreigende stem uit een speaker hielp me snel uit de droom. Riep stoer tegen het ijzerwerk terug dat-ie zich niet zo moet opwinden. (Natuurlijk had ik dat verbodsbordje wel gezien. Maar ik beschouw dat juist als een extra aanmoediging.) Weer kraakte de speaker, maar ik was al buiten gehoorsafstand. Er zal nu wel een videostill van uw weblogger naar de AIVD op de mail zijn. Corio, NS, Jaarbeurs en Defensie hebben je zonder onderbrekingen op monitors, daar hoef je geen illusies over te hebben.

Dat foeilelijke spiegelpaleis van de Knoopkazerne wordt herontwikkeld en in vierkante meters verdrievoudigd. Dit najaar zou er een intentieovereenkomst worden getekend tussen NS Poort, Rijksgebouwendienst en de gemeente. Nog niets gehoord of gezien. Ik denk dat de crisis ook hier roet in het eten gooit en dat het nog wel even op zich laat wachten.
Maar van mij mogen deze nerveuze militairen zo snel mogelijk hun boeltje pakken. Het zal het einde van een tijdperk betekenen. Ooit was dit gebied namelijk bezaaid met kazernes. De gebouwen zijn bijna allemaal weg. Het zijn nog slechts de straatnamen die de herinnering aan de besnorde houwdegens levend houden.

Reacties

  1. Rob

    Mijn herrinnering naar de Knoopkazerne gaat decenia terug. In het voorjaar van 1975 ben ik er (goed) gekeurd voor de militaire dienst, zodat ik me in juni 1976 mocht melden in Ede, om daar 14 maanden “onder de wapenen” te gaan zoals dat zo mooi heet.

  2. Giordino

    Van mij mogen die lelijke gebouwen ook tegen de vlakte.
    Is er straks niet genoeg ruimte op het terrein van de voormalige kromhout kazerne ? dan kunnen ze allemaal daar heen.

Reageer