Prachtige fietsen

In door HB10 Reacties


De fietsenstalling op het Vredenburg is definitief dicht. Toevallig kwam ik er kort voor sluiten langs. Even kijken. Hé, druk! Wacht, nee, het zijn weesfietsen. Bij weesfietsen denk je aan wrakken. Hoe anders is de werkelijkheid. Het is ontluisterend te zien wat er in de afgelopen maanden aan prachtfietsen is achtergelaten, alsof het een lege blikjes energiedrank zijn.

Reacties

 1. Rob

  @Giordino
  Ik mag toch aannemen dat ze allemaal naar de Schaverijstraat vertrekken. Daar mag je hem dan weer op komen halen.

 2. Anonymous

  Geen wonder met die beperkte openingstijden.
  Je zet daar achteloos je fiets neer en je mag een week wachten voordat je hem weer op mag halen.
  Dat is nu het fietsstimuleringsbeleid van de gemeente Utrecht.

 3. Herbert

  Ho stop, niet meteen weer een ander de schuld geven. Als je je fiets van 100 euro vergeet op te halen, dan sta je de week erop toch meteen op de stoep om je foutje te herstellen? Tenzij je een luxevarkentje bent en een fiets als disposable ziet.

 4. Anonymous

  Ik woon in de binnenstad en zou die fiets zeker weer ophalen. Hier is ook geen schuldvraag aan de orde, ik constateer alleen dat die stalling zeer beperkt open was en dat ik dat niet kan rijmen met een fietsstimuleringsbeleid. Met een goed fietsstimuleringbeleid kom je er ook niet nu pas achter dat er in de binnenstad duizenden stallingsplaatsen te weinig zijn.

 5. Herbert

  ^^ De gemeente zoekt al jaren naar nieuwe plekken. Ik neem aan dat iedere kansrijke suggestie met open armen wordt ontvangen. Wellicht kan de aldaar geplande fietskelder al in gebruik worden genomen terwijl men nog met afbouw bezig is.

 6. Anonymous

  De gemeente zoekt al jaren naar plekken ?
  En die 2500 parkeerplaatsen, hebben ze daar ook zo lang naar gezocht ? Herbert dit gaat over kiezen. Het is een keus geweest de fietsproblematiek op de lange baan te schuiven. Bij inspraak vanuit de binnenstad is regelmatig op het probleem gewezen. Maar men noemt alle bezwaren liever ongegrond, want men houdt zich liever bezig met hun eigen hobbies, en vindt het vervolgens nog vreemd ook dat burgers naar de rechter stappen.

 7. Herbert

  ^^ Automobilisten zijn bereid fors te betalen om een plekje te kunnen bemachtigen. Een fietser betaalt in beginsel niks, die gooit hem tegen een gevel. Ziehier het dilemma. Dus kiezen: zeker. Alleen waartussen dan precies? Overigens denk ik dat het fietsprobleem fundamenteel onoplosbaar is. Niet negatief, gewoon een constatering. Want handhaving werkt in NL nu eenmaal slecht en over persoonlijke beschaving wil ik het dan nog niet eens hebben. De straat is een jungle en de brutaalste aap heet fietser.

 8. Anonymous

  Een fietser die de binnenstad wil bezoeken, kan best wel kiezen, de stalling van U stal aan de cath.singel is nog niet vol, geldt ook voor het Stadhuis.(lees ook het verhaal AD over lege plekken )Alleen doet ie hetzelfde als een automobilist, zo dicht mogelijk bij/in de winkel parkeren. Desnoods ten koste van de voetganger en veiligheid.

 9. Herbert

  Klopt, mensen zijn zelfs verontwaardigd als ze wordt gevraagd de fiets 100 m verderop te zetten. Alsof het fietsparkeren pal voor de deur een grondrecht is.

Reageer