Taxistandplaats weg

In door HB2 Reacties

Er is een sloopvergunning aangevraagd voor een van de opritten van de taxistandplaats. Joepie! Een van meest nondescripte plekken (is dat Nederlands?) van het Stationsgebied is binnenkort niet meer.

Niet meer over die pistrap bij de tram naar boven. Niet meer verbazen over het dak van zeildoek. Of over de rare, krappe instapplek waar de grote gezinsauto van de vrienden die je ophalen maar ternauwernood de bocht kan maken. Laat die taxichauffeurs maar ergens anders rondhangen met hun draaiende diesels.

Ja, maar waar eigenlijk? Waar nu de tram stopt. Per 1 december wordt namelijk de halte Moreelsepark, het eindpunt, opgeheven. De halte ervoor wordt gepromoveerd tot eindhalte en krijgt een opfrisbeurt. Wat sociaal veilig glas, likje verf, digitale infoborden, dat soort werk. De perrons van de Moreelseparkhalte worden weggebroken zodat er ruimte komt voor taxi’s en kiss & ride. Wel blijft er nog wat spoor liggen om de tram te laten keren. Begin 2010 gaan de taxi’s verhuizen.

Maar gaat het taxiplatform dan weg? Nee, voorlopig wordt het door de aannemer van de OV-terminal geconfisqueerd: het wordt een bouwplaats. In een veel later stadium wordt het een nieuw Stationsplein. Maar dat duurt nog jaren.

Reacties

  1. Husky

    Fijn dat dit, misschien wel allerlelijkste, deel van het hele HC-complex nu eindelijk eens verdwijnt. Ik hoop alleen wel dat de route over de bushalte naar de ingang van het CS blijft, het is een handige route richting het Smakkelaarsveld, in ieder geval beter dan dwars door de Mediamarkt.

  2. Herbert

    Dat zal toch wel? Maar het wordt er wel een stuk krapper als eenmaal de bouw van de fietsenstalling begint en ook aan het busstation en de gevel van HC wordt gewerkt Maar dat duurt nog wel een hele tijd…

Reageer