Omgekeerd twitteren

In door HB9 Reacties

Mooi weekendonderwerpje: twitteren over de bouwput. We hebben jullie hulp nodig.

Even schetsen wat we nu doen. Op twitter.com/bouwput vind je automatisch de blogartikelen, zodra ze verschijnen, plus nog wat extra. Dat extra stelt niet zoveel voor en is ook zeker niet het gemiddelde twitter-geklets als De @hond doet zo #RAAR vandaag! tinypic.com/braaksel.

Maar dat extra kan wel wat gaan voorstellen als blogbezoekers zelf hun waarnemingen kunnen toevoegen. We vertrouwen 100% op jullie, dus de moderatie zal lichtjes kunnen zijn. Dus meer dan reageren op postings, maar zelf iets inbrengen, kort maar krachtig. Meteen zodra je iets hoort of ziet.

Nu hadden we als oplossing twittermail.com bedacht, maar dat heeft, op een blauwe maandagochtend na, eigenlijk nooit goed gewerkt. En hun serviceniveau is ongeveer nul.

Dus wat nu? Denk mee. Doel: blogbezoekers worden nieuwsmakers. Ze zien activiteit of verandering in het stationsgebied en delen dat met elkaar. Bijvoorbeeld via mail, sms of twitter en dan bij voorkeur direct te zien op het Bouwput Utrecht twitterkanaal. Twitter zoals het nooit bedoeld is.

Met al die smartphones moet dat toch een stukje cake zijn? But how?

Reacties

 1. Bas Timmers

  je kunt op Twitter zoeken op hashtag (bijvoorbeeld posts met #bouwput). die zoekopdracht kun je als rss in je eigen Twitter-account laten lopen via oa Twitterfeed.com

 2. Herbert

  Ik bedenk me dat deze oplossingen ervan uitgaan dat de deelnemer een twitter-account heeft en daar zelf ook op publiceert. Is er ook iets te bedenken voor non-twitteraars, via sms of e-mail?

 3. Niek

  Twitter-gebruikers kunnen ook per SMS updates insturen. Het mixen van email en Twitter lijkt me niet een succes, omdat het heel verschillende media zijn (160 chars vs unlimited). Voor email-uitwisseling zijn mailing lists handiger (als is het de vraag of een forum dan niet praktischer is).

  P.S. ik zie dat widget er nu staan, nice! Er staat nog een klein foutje onder: de hashtag is #bouwput, niet @bouwput.

 4. Paul

  Misschien is #bouwput niet de ultieme hastag
  zie bv:

  BezieldCoach: RT @gatindetijd is geen #viaduct maar #bouwput ingestort den bosch

  anders
  #bouwputU #bouwpututrecht ?

Reageer