Eerste paal in …

In door HB8 Reacties

In een verslag van een ondernemersbijeenkomst uit september gaf hoofd projectorganisatie Albert Hutschemaekers al aan dat de bouw van het woonwinkelcoomplex De Vredenburg in november zal beginnen. Corio heeft op korte termijn voor morgen een persconferentie georganiseerd over dit gebouw en aanstaande dinsdag wordt er ook in de schouw aandacht voor gevraagd. We hebben nog geen bevestiging, maar alles opgeteld durven we de voorspelling wel aan dat aannemer BAM in november met de bouw begint, ondanks de nog bij de Raad van State lopende procedure. Morgen weten we de details en lees je ze hier.

Reacties

  1. paul

    Dan kunnen we aannemen dat het allemaal wel meevalt met de zogenaamde fouten die gevonden zouden zijn in die luchtkwaliteitsberekeningen over het Vredenburg. Anders lopen ze het risico dat ze meteen weer mogen stoppen met bouwen zodra de rechter uitspraak doet..

  2. Herbert

    Luchtkwaliteitsberekeningen en inzichten daaromtrent worden voortdurend door de (politieke en economische) actualiteit ingehaald. De RvS zal, net als bij de besluiten over afhankelijkheden van bomenkap, voorbereidend grondwerk en sloop de grote lijnen in het oog willen houden, zeker ook met de aankomende Crisis- en herstelwet in het achterhoofd. Ik denk dat Corio en de gemeente hierop anticiperen.

  3. Paul

    Dat hoop ik ook echt! Alleen had de RvS er in het verleden ook geen moeite mee om de aanleg van broodnodige snelwegverbredingen en spitsstroken jarenlang stil te leggen doordat de luchtkwaliteit niet juist was berekend.. Maar goed, ik blijf optimistisch!

  4. Michiel

    Het idee bij De Vredenburg is toch dat het er omheen wordt gebouwd, zodat de restanten in de toekomstige kelder te bezichtigen zijn?

Reageer