Schouwburg XL

In door HB2 Reacties

We kennen de status van deze studie niet, maar het is van zeer recente datum gezien de gebruikte kaarten van het Jaarbeursgebied. De studie van HKB Stedenbouwkundigen spreekt van een uitbreiding van de Stadsschouwburg in het huidige Beatrixgebouw: Schouwburg XL, een complex met drie zalen en een capaciteit van 1500 stoelen.

[update 17-10] Het lijkt erop dat publicatie van de studie een slip of the pen was, want het is inderdaad als project niet meer te vinden als project op Architectenweb. De link is dus vooralsnog dood. We wachten af.

[update 17-10] De tekst, die naar de toekomst verwijst en een soort stedenbouwkundig walhalla schetst, sprak van het Beatrixgebouw als een ‘cultuurhuis’. Op een tekening waren overigens meerdere potentiële locaties voor een theater in de buurt van het Jaarbeursplein aangegeven.

Dat er door Utrecht wordt gekeken naar een uitbreidingslocatie voor de Stadsschouwburg is bekend. Locaties als Smakkelaarsveld, Leidsche Rijn en Jaarbeursplein zijn daarbij genoemd. Smakkelaarsveld lijkt, sinds de nieuwste plankaart deze zomer is gepubliceerd, überhaupt geen bouwlocatie meer te zijn.

Dat het Beatrixgebouw de meest kansrijke kandidaat is, is voor zover wij weten, nog niet uitgebreid in de publiciteit geweest.

Lezers die hier meer vanaf weten, reageer alsjeblieft op deze post.

Reacties

  1. Anonymous

    Dit ziet er fantastisch uit. Het nieuwe plaatje van het gebied geeft een mooie en duidelijke weergave, die ik nog niet gezien heb.

Reageer