Knip & tol

In door HB4 Reacties

Op DNU.nu wordt een voorschot genomen op de publiciteit rondom het bijgestelde ALU2008. Een belangrijke waarneming is dat de compartimentering van de binnenring met de knips niet doorgaat in de oorspronkelijk voorgestelde vorm.

Dat betekent dat enkele knips niet zullen worden aangebracht. We vermoeden echter dat de bouwwerkzaamheden langs de Catharijnebaan wel tot een de facto knip zullen gaan leiden. De 8 banen worden teruggebracht tot 2 auto- en 1 busbaan tijdens de werkzaamheden. Dat zal tot dermate forse opstoppingen kunnen gaan leiden dat het op de drukste uren het beste kan worden vermeden. Daarnaast wordt in het Programma van Eisen Jaarbeursgebied uitgegaan van afsluiting van de Croeselaan ter hoogte van het Beatrixgebouw. Als we daarbij optellen dat vanaf 2010/2011 de bussen en de tram tijdelijk anders gerouteerd zullen worden, zal de verkeersafwikkeling in het stationsgebied het fors te verduren krijgen. Met of zonder ALU.

Misschien moet er hier ook maar worden gestudeerd op een systeem van filemijd-vergoeding zoals bij de Waalbrug in Nijmegen. Of voer tol in op de Graadt van Roggenweg, Vleutenseweg en Croeselaan tussen 7 en 10 uur. We vinden het allemaal goed. Maar maak het in de portemonnee voelbaar.

Reacties

  1. Do

    Maar goed ook. De knips hadden alleen maar problemen op de kleine wegen geleid rond de knips. De Tomtom stuurt je namelijk over de kortste route en niet de route via de ring..

  2. Hans

    Veel van de problemen zijn goed zichtbaar in de ochtend- en avondspits. Dat is woonwerkverkeer vanaf de snelwegen. File-oplossen doe je niet door geld (tol) te vragen, maar door bij de A2/A12/A27 een knip aan te brengen, oftewel parkeren met met goed geregeld stedeloijk openbaar vervoer verder de stad in. Structureel minder verkeer is de enige reeele oplossing voor vuile lucht en volle wegen.

  3. ill-b

    Komt de toekomstige Spoorlaan verbinding nou helemaal het centrum in…? De druk van verkeer voor het gebied naar de toekomst toe zou daardoor flink minder kunnen worden.

Reageer