Bouwaanvraag Muziekpaleis in Welstand

In door HB1 Reactie

Het sleutelen aan het ontwerp nadert zijn afronding. Vanochtend spreekt de Welstandscommissie weer met een architect van Architectuurstudio Herman Hertzberger over het Muziekpaleis in het kader van de aanstaande bouwaanvraag. Wat de Commissie eerder heeft besproken vind je in notulen van 18 juli en 9 oktober 2007 en laatstelijk op 7 april 2009.

Dit rapporteerde ze op 7 april j.l. [begin citaat]:

De commissie is positief over het ontwerp en keurt de bouwaanvraag van harte goed. Wel heeft de commissie behoefte aan bemonstering van de voorgestelde materialisering, waarvan ook de plaatverdeling van de kap deel uitmaakt. Bij de verdere uitwerking en detaillering geeft de commissie enkele aandachtspunten:
– de verticaal gestapelde zalen, overkoepeld door de harde schil, bieden een
aantrekkelijk beeld. De positie van de glazen gevel aan de oostzijde leidt echter tot een soort afvlakking waardoor de gestapelde stedenbouw minder herkenbaar wordt. Door het glasvlak meer naar achteren te plaatsen zal de bijzondere opzet van het gebouw ook aan deze zijde herkenbaarder zijn;
– de betekenis van de kolommen in relatie tot de kap, de aanhechting van het gebouw op het maaiveld en het entreegebied;
– door het gekozen type afdekking krijgt het gebouw een dominantere hoofdrichting, waarbij vragen gesteld worden over de positionering van de hoofdentree;
– de voorgestelde decoratieve belijning van de kap in relatie tot de naden tussen de montage-elementen.

Reacties

  1. Anonymous

    De architect was er niet om toelichting te geven en ook waren niet alle antwoorden op vragen binnengekomen. De pui gaat ietsjes naar achteren zodat de zalen er beter uitspringen. De commissie vraagt zich nog af hoe het zit met de naam vredenburg die toch ergens op de gevel zou moeten komen. Ook de plek op de gevel voor de reclames en evt lichtkrant is onduidelijk.

Reageer