Tranen over Vredenburg

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

De Binnenstadskrant van september ’09 heeft Muziekpaleis Vredenburg als thema. Je kunt hem wel vinden op de bekende plekken zoals de Neudeflat, VVV of Aorta. De cover heeft een prachtige collage van de oude letters van het Muziekcentrum.Het optimisme en de vrolijkheid die daaruit spreekt wordt al op pagina 2 de grond in geboord om vervolgens er ook niet meer uit te komen. Het is erg retrospectief, om het vriendelijk uit te drukken. Uit de inhoud:
– programmering Muziekpaleis
– interview hoofd POS, Albert Hutschemaekers
– interview oud-wethouder Walther Lenting
– visie van Riek Bakker en Kees van Oosten
– interview oud-Muziekcentrumdirecteur Peter Smids.

Na lezen blijft het gevoel hangen dat Utrecht gedoemd is. Klaar, over, uit. Nu is dat bepaald niet het gevoel dat ik van deze stad heb. Okee, de trage voortgang en de financiële malheur zijn niet echt iets om trots op te zijn, maar het defaitisme dat uit de kolommen opstijgt is, om het maar even bot te zeggen, stuitend.

Kom op daar bij de Binnenstadskrant, lighten up!

Reageer