Bedding Kromme Rijn

In Reportage door HBReageer op dit artikel


Vrijdag is er een begin gemaakt met opbreken van de Catharijnesingel-west. Voordat de duikers zullen worden geplaatst krijgen archeologen gelegenheid de bodem te inspecteren. Ze verwachten er een bedding aan te treffen van de Middeleeuwse Kromme Rijn, in de oudheid de noordelijke begrenzing van het Romeinse Rijk. Het zou zo maar kunnen dat daar nog iets interessants naar boven komt. Hieronder nog wat meer foto’s van de stand van zaken van eind vorige week.

Eind van de maand zal de verkeerssituatie op het Smakkelaarsveld weer zijn zoals voorheen, met als uitzondering het fietspad langs FGH Bank, dat wordt opgebroken. Daarvoor in de plaats komt er een pad midden door het terrein. Daarvan is al een en ander zichtbaar. Nog even volhouden.


[Tweede foto van boven: POS/Erik Suik]

Reageer