Krappe winkelruimte tijdens verbouwing HC

In door HBReageer op dit artikel

Ondernemers vrezen dat er tijdens de verbouwing en renovatie van Hoog Catharijne een tekort aan winkelruimte zal zijn, aldus dit verslag bij Rtv-U. Het is gebaseerd op een bijeenkomst van ondernemers afgelopen dinsdag, waar Corio zelf niet bij aanwezig was. Bij dit probleem kan men gerust het probleem optellen dat tijdens de bouw de loop er uit kan gaan als HC rondom in de bouwputten zit en het stationsgebied als geheel jarenlang nauwelijks aantrekkelijk is voor bezoekers. Je begeeft je dan grotendeels door tunnels van bouwschuttingen.

Reacties

 1. snef

  Ik weet niet waar ze al van plan zijn winkels tijdelijk te huisvesten. Maar het zou zeker een goed idee zijn om de ruimtes onder HC, op straatniveau tot winkels om te vormen.
  De benedenverdieping van de Mediamarkt bijvoorbeeld. Daar blijven ook tijdens de verbouwing mensen langs lopen, neem ik aan.
  En langs de Van Sijpesteijnkade staan nog wat gebouwen waar men geen raad mee weet šŸ™‚

 2. Redactie RTV Utrecht

  @snef: Er zijn meerdere mogelijkheden voor extra winkelruimte, hoewel dat altijd te weinig zal zijn. In ieder geval wordt er ruimte gemaakt:
  – Boven de huidige Stationsstraat;
  – In het nieuwe woonwinkelgebouw De Vredenburg;
  – Op de plek waar nu het POS nog zetelt.

  Ook overweegt Corio om de leegstaande derde verdieping van HC weer deels in gebruikt te nemen (daar waar het Mirliton Theatertje zit)

Reageer