Damwandenproef

In door HBReageer op dit artikel

Gisteren en vandaag worden proeven genomen met de plaatsing van damwanden in de bouwput van het Muziekpaleis. Er zal moeten worden gekozen tussen twee alternatieven: trillen en duwen, aldus het bericht op cu2030. Overigens wordt de bouwput daar niet zo diep. Op het bouwterrein van het woonwinkelcomplex is al een reeks damwanden geplaatst. Ook die put wordt niet dieper dan 1 kelderlaag. Heel anders wordt het over enkele jaren met de nieuwe vijflaagse parkeerkelder van Hoog Catharijne die zich deels onder de singel bevindt. Deze wordt gemaakt volgens de diepwandtechniek. Daarbij worden enorme wanden van beton gestort in smalle sleuven. Daarbij gaat de aannemer wel 55 meter de grond in, tot ze op een dikke, waterkerende kleilaag uitkomen. Ter vergelijking: het nieuwe Muziekpaleis wordt zo’n 40 meter hoog.

Reacties

  1. Anonymous

    De damwanden proef heeft mogelijk iets duurder uitgepakt dan verwacht. De heren begonnen hun proef door een paar damwandplaten door de leidingenstraat naast het de busbaan te slaan. Lukte niet geheel, maar een flink aantal glasvezelkabels waren wel kapot. Gedurende bijna 2 dagen hebben zo'n 10 man 24 uur per dag leidingen staan repareren. Alles doet het gelukkig weer.

  2. Herbert

    Tja, fijne binnenkomer voor Heijmans. Maar nu hebben ze wel in een klap alle relevante telefoonnummers bij elkaar in de toestellen staan, zullen we maar zeggen. Gaan ze nu ook op deze manier danwanden door de beschermde fundamenten van de Catharijnepoort jassen?

Reageer