Einde bouwvak

In door HBReageer op dit artikel

Zo, heerlijk uitgerust met Beach Masters in Lloret de Mar of op familiecamping Harskamperdennen? Hup, dan weer energiek aan de slag. Bouwen in het Stationsgebied!

Nou ja, bouwen… Het is vooral poeren in de grond. Dit is het programma van werkzaamheden voor de rest van het jaar, door POS recentelijk verspreid. De belangrijkste zaken:
– kabelwerk Catharijnebaan tussen Smakkelaarsveld en Westerstraat en later ook in Stationsstraat
– verleggen fietspad Catharijnebaan tegen de bak
– eindhalte tram Moreelsepark opheffen, afbreken en aanleggen taxi-standplaatsen
– werk kabels en leidingen op Smakkelaarsveld, onder toekomstige bieb
– uitbreiding bouwterrein naast Mediamarkt
– grondsanering en kabelwerk op parkeerterrein naast Mineurslaan
– verleggen warmteleiding Mineurslaan
– eventueel bouwen op het Vredenburg…

Vanaf 23 augustus is de Noordertunnel weer open. Het fietspad langs FGH Bank blijft voorlopig afgesloten. Op veel plekken grote en kleine verkeershinder. De P’s van HC blijven bereikbaar.

[Update] Bericht van ProRail: de artikel 19-procedure is nog niet rond. Pas daarna kan de bouwvergunning worden aangevraagd. Parallel zijn we bezig met de aanbesteding van de verschillende deelprojecten. Als dit allemaal vlotjes verloopt kunnen we in de winter of het voorjaar van 2010 gaan beginnen.

Reacties

 1. Herbert

  Eerst komt in september een stel theatermakers in de zandbak. Het feit dat dit al heel lang geleden is geprogrammeerd heeft mij verbaasd. Het lijkt erop dat men op de laatste beroepstermijn anticipeerde en die ook gewoon uitzit.

 2. Michiel

  En hoe zit het met de OV-Terminal? In deze PDF van CU2030 valt daar niets over te lezen. Maar op de site van ProRail staat bij aanbesteden nog steeds dat er 4 a 5 deelprojecten in Q4 2009 zouden moeten beginnen. Zowel de aanpassing van perrons 1, 2, 3 t/m 5, de fietsenstalling onder het station, als de bouw van het stationsgebouw zelf, zou volgens die planning dit jaar nog moeten beginnen.

  Ik heb zo'n gevoel dat deze info flink outdated is :/ Denk je dat er dit jaar nog met *iets* van de OV-Terminal gestart gaat worden?

 3. Herbert

  Het plan van POS zal actueler zijn dan wat dan ook. Overigens wordt wel begonnen met de OVT-klus, maar meer in de periferie: sloop tramhalte, grondsanering, kabelwerk.

 4. Anonymous

  Goed, dus dit jaar geen bouwwerkzaamheden meer op het Vredenburg. Hoe is de stand van zaken mbt de bouwvergunning Muziekpaleis ? Is er al een verklaring van geen bezwaar van de provincie ? Of ligt deze ditmaal dwars ?

 5. Herbert

  De terminator heeft onlangs aangekondigd dat hij de bouwvergunning voor het woonwinkelcomplex zal aanvechten bij de Raad van State, het is de laatste mogelijkheid voor beroep. Ik neem aan dat hij dat nu heeft gedaan en dat over een aantal maanden een uitspraak volgt.
  Wat de vrijstelling voor Muziekpaleis betreft ben ik niet van de laatste stand op de hoogte. Iemand anders?

Reageer