Second Life

In door HBReageer op dit artikel

Is het een idee dat in de toekomst de procedure-oorlog in het Stationsgebied in een parallel universum als Second Life, beter nog WoW, wordt gevoerd? Dan hoeven we in dit leven niet tegen de onttakeling aan te kijken. En als dat een succes is kunnen we het nieuwe Hoog Catharijne ook in Second Life bouwen. In First Life leggen we dan een park aan. Iemand zin een avatar voor de terminator te programmeren? Zucht…

Reacties

 1. Michiel

  Tsja, dit zat er natuurlijk aan te komen. Het is ook wel jammer dat ze steeds weer met precies dezelfde argumenten komen. Er is de afgelopen tijd hier en op SSC nogal wat discussie geweest over (het uiterlijk van) het nieuwe HC/entreegebouw, maar toch is men het er denk ik over eens dat nog meer vertragingen alleen maar slecht zijn.

  Je fotoreportage is prachtig, en laat goed zien wat voor troep het nu is. Het is duidelijk dat er nu echt iets moet gebeuren. Alles staat stil, en het is niet eens een bouwput! Het is een grote sloopput. Met een bouwput heb je nog iets om naar uit te kijken… wat je nu ziet is gewoon triest. Alles beter dan dit.

  Die actiegroepen zouden dat toch ook moeten snappen. Toch?

 2. Anonymous

  Als je deze democratische procedures zat bent kun je altijd nog naar China verhuizen. Ze zijn daar dol op hoogbouw. En de bewoners ? Gewoon de bulldozer er over heen.

 3. Michiel

  Owkee… gaan we weer :/ Misschien zou ze dit bekend moeten worden als de 'China defense'.

  Ik geloof niet dat het hier gaat over het random bouwen van hoogbouw, meneer/mevrouw Anoniem. En ook niet over het massaal slopen van woningen. In fact, er komen juist appartementen bij.

  Niemand hier zegt dat onze democratische processen slecht zijn. De actiegroepen staan in hun recht. Maar waar velen hier bezwaar op maken is de kansloosheid ervan, en dat er door deze onzinnige procedures enorm veel tijd en geld wordt verspild.

  Beetje sneu dat je dan meteen weer met China vergelijkingen aan komt. Als je nou met een goede argumentatie kwam over waarom het goed is wat die actiegroepen doen, dan had ik het tenminste nog kunnen waarderen.

 4. Herbert

  @ anoniem: Hoezo, democratische procedures? Er is weinig democratisch aan kansloze beroepstrajecten tot aan de Raad van State. Ho, wacht even: alle bestuurlijke en rechterlijke organen in Nederland zijn corrupt! Natuurlijk, hoe kon ik zo'n belangrijk feit over het hoofd zien. Welbeschouwd is het hier eigenlijk net China. Behalve de hoogbouw dan.

 5. Anonymous

  Als je er bij voorbaat van uit gaat dat deze bezwaren kansloos zijn ga je er dus bij voorbaat van uit dat rechters de kant van de gemeente zullen kiezen en dus partijdig zijn. Aktievoerders hebben wellicht nog meer dan jullie geloof in een onafhankelijke rechtspraak.
  En of ze steeds precies dezelfde argumenten hebben weet je niet. Niet alles staat immers in de krant.

 6. Herbert

  Mm, ik had de ironie-modus aan moeten zetten… Kansloos bedoel ik mee dat de argumenten niet sterk zijn, of dat ze niet opwegen tegen de voordelen. Met kansloos bedoel ik ook met oneigenlijke argumenten en demagogie procedures ingaan. Voorbeeld: de eigenaren van gebouwen La Vie en winkel C&A die luchtkwaliteit als argument inbrengen tegen een nieuwe concurrent aan de overkant. Gevalletje boter op het hoofd: La Vie exploiteert zelf een forse parkeergarage om de hoek.

 7. Anonymous

  Leuk voorbeeld. Blijft de vraag waarom de rechter maar liefst 14 weken (ipv de beloofde 6 weken) neemt voor een uitspraak. Of wil je dit verschil van 8 weken extra uitstel ook op het conto schrijven van deze "aktievoerders".

 8. Herbert

  Tja, de gemeente doet lang over voorbereiden van vergunningaanvragen en ook lang over de argumentatie bij zienswijzen en bezwaren. De schuld van vertragingen ligt bij alle partijen. Ik denk dat de capaciteit van de gemeente en bestuursrechtbanken te krap is. Bovendien kan een gemeente eigenlijk niet oordelen over 'eigen' vergunningen, het heeft alles in zich van belangenverstrengeling, toch moet ze dit doen. Actievoerders met verborgen agenda's weten dit en slaan nog eens extra op het manke paard. Kijken of en wanneer hij door zijn hoeven gaat. Daar is het publieke belang niet bij gebaat. Als je van de overheid eist dat ze nooit fouten mag maken, zeg je eigenlijk dat je ofwel een heel kleine, ofwel een monsterlijk grote bureaucratische overheid wilt. We hebben gelukkig geen van beiden.

Reageer