Weer nee tegen SSLU

In door HBReageer op dit artikel

Weer een verliespunt voor de terminator. Dit is een beroepszaak bij de Raad van State tegen NOUW2, een ontsluitingsweg vanaf A2 ter hoogte van Hyperonenweg naar de brug over het AR-kanaal. Uitspraak was vandaag. Hier een link voor de lezers die wel een stevig stukje proza aankunnen. Voor alle anderen de vertaling ervan in de NRC van vandaag.

Reacties

 1. junky

  over welk deel gaat het eigenlijk?
  nouw 2 ligt er toch al?
  het is toch de weg naast de A2?

 2. Herbert

  Die weg ligt er volgens mij ook. Een enkele keer rijd ik erover en erger ik me aan de gigantische stoplichtwouden met dito kruisingen waar je alleen maar meer moet waaaaaaaaachten. Maar om eerlijk te zijn kan ik deze uitspraak niet relateren aan wat er nu werkelijk allemaal wordt gebouwd en aangelegd.

 3. JM Dalmeijer

  Mijn inschatting is dat Nouw2 meer verkeersproblemen gaat veroorzaken dan hij oplost.

 4. Herbert

  ^^ Deze vervangt de oude Oog in Al afrit toch? Het bereikbaarheidsproject A2 draait uiteindelijk vooral uit op creeren van enorme hoeveelheden extra meters asfalt en honderden verkeerslichten waar het de hartjes van de verkeersspecialisten begeert. Sneller? Minder files wellicht, maar grotere omwegen en vaker wachten. Het is een spelletje autootjes verspreiden.

 5. JM Dalmeijer

  Het spreidingsbeleid is in de eerste plaats een reactie op de norm-overschrijdingen van de uitstoot van uitlaatgassen en fijnstof. Maar dat is symptoombestrijding, de totale hoeveelheid vervuiling neemt er niet door af en NOUW 1 en 2 vormen ook geen solide basis waarop je een dreigend verkeersinfarct kunt helpen voorkomen.

  NOUW 1 en 2 zullen de periode na openstelling wel iets helpen, maar ik voorspel dat dit van korte duur zal zijn en door de aanzuigende werking op het nog steeds toenemende autoverkeer binnen de kortste keren een nog groter verkeersprobleem veroorzaken.

Reageer