Groeten van de Sijp'kade

In door HBReageer op dit artikel


Bekende Lombokker Guus Haest is een sympathieke kaartenactie begonnen. Het doel is de mailboxen van Harm en Harrie gezellig vol te maken zodat ze uitgerust van vakantie terugkomend zullen inzien dat ze door wakkere burgers voor een dwaling worden behoed.

[update 31-7] Interview met Kornee van der Haven bij AD/UN. Hyve in oprichting. Meer nieuws volgt.

Dit schrijft Guus:

Ben je ook niet blij dat de Van Sijpesteijnkade in het Utrechtse stationsgebied wordt gesloopt en/of dat daar binnenkort een bouwplaats/bouwput komt?! Ondersteun dan deze actie door:

1. de digitale kaart in de bijlage naar één en liefst naar alle drie de onderstaande
personen / adressen te mailen:
– raadsleden AT utrecht.nl (mail naar alle raadsleden)
– h.bosch AT utrecht.nl (wethouder Harrie Bosch)
– harm.janssen AT utrecht.nl (wethouder Harm Janssen)

2. door dit verzoek ook aan tenminste één relatie van jou door te mailen.


Voor meer informatie kun je de brief in de bijlagen lezen, die ik hierover inmiddels namens een aantal organisaties naar het College van B&W hebt gestuurd (een cc per mail aan alle gemeenraadsleden).

Met vriendelijke groet,

Guus Haest

Dit zijn de bijlagen: kaart en brief.

Voor de mensen die het even kwijt zijn: het college wil NS Poort het rijtje laten slopen om ruimte te maken voor een bouwput van het Stadskantoor, zonder dat er voor dat gebied een bouwplan, laat staan, bouwvergunning of actueel bestemmingsplan bestaat. Als je kijkt naar de ruimte die de aannemer van Rabobank nodig heeft, is er bij de Mineurslaan ruimte genoeg. Dat kleine rijtje huizen verandert er niets aan. Met andere woorden: niet slopen totdat er een plan ligt. Lastige bijkomstigheid: NS Poort is al eigenaar van de woningen en laat ze verkommeren.

Guus, Kornee en anderen, namens BU, you’re welcome.

Reacties

 1. Hans

  ik zag dat de mailboxen van alle raadsleden ook al vollopen. Ik zal ze bij Stadspartij Leefbaar Utrecht alvast in een apart adresbestand opnemen. Kunnen we na de vakantie iedereen bedanken.

 2. Pepijn Zwanenberg

  Supergoeie actie! Laten we hopen dat dit net dat extra zetje kan geven wat leidt tot een mooie toekomst voor dit bijzondere stukje Utrecht!

 3. Anonymous

  Ik heb meegedaan, en heb van verschillende raadsleden inmiddels reacties ontvangen die erg blij zijn met de publieke steun. Ook de Volskrant had vanochtend een zeer uitgebreid artikel over dit onderwerp. Het lijkt erop dat het gaat leven 🙂

 4. peter

  We zijn heel blij met deze actie en hopen dat de bestaande straatwand aan de van Sijpesteijnkade een begin is van een nieuw stedenbouwkundig plan dat het Utrechtse stadshart meer aaneen smeedt. Dat dat kan heeft Rob Krier in de haagse Resident bewezen.

  Peter Drijver
  dutch chapter Council for European Urbanism

Reageer