Utrecht in trek

In door HBReageer op dit artikel

Kijk, dat is een opsteker! Onze mooie stad is deze zomer erg [in trek] bij buitenlandse toeristen, heeft AD/UN kunnen optekenen uit een VVV-mond. Een flinke aanjager is Europa Cantat, met de drieduizend zangers en hun aanhang die afgelopen week de binnenstad bevolkten. Vergeet de Tourstart. Dat is een reizend circus van louter professionals, dat kort neerstrijkt en razendsnel weer opbreekt. Die hebben geen tijd om te beleven hoe geweldig Utrecht is. Interesseert ze ook helemaal niks. Ze vinden het misschien wel hinderlijk ver weg liggen. Dat de Giro hier finisht vind ik eerder komisch dan iets bijzonders om naar uit te zien. Ik denk dat goede stadspromotie zich heel goed relatief onopvallend kan voltrekken. Europa Cantat is voor mij daarvan het bewijs.

Zou De Parade ook niet geschikt gemaakt kunnen worden voor buitenlandse toeristen? Het is midden in het seizoen, daar moeten toch mogelijkheden voor zijn? Meer muziek, Engels gesproken, live ondertiteling? Overigens vind ik dat De Parade zich op een eenkennige manier met de rug naar de stad toekeert. Een grote muur van hekken, generatoren en frietlucht nodigt toch niet uit? Daar gaat geen toerist op af.

Reacties

  1. Jeroen

    Een kleine correctie: De Giro start niet in Utrecht, de 1e etappe eindigt in Utrecht.

    Dat wordt dus een massasprint met 80 km/u door de Croeselaan naar de Jaarbeurs of wellicht over de busbaan naar de Neude.

Reageer