Steun voor groene daken

In door HBReageer op dit artikel


Vanaf vandaag stelt de Gemeente Utrecht subsidie beschikbaar aan particulieren voor het aanleggen van groene daken. De provincie toont een demonstratieproject van een groen dak bij het buurtcentrum Sterrenzicht. De gemeente voorziet het pand van het buurtcentrum ook van groene gevels als inspiratie voor geïnteresseerden.

Het is een mooie geste. Veel grote steden gingen ons al voor en lanceerden projecten om de burger te motiveren meer te maken van zijn balkon of dak. Maar het is fijn dat Utrecht zich nu ook daartoe bekeert. We moeten leren om veel efficiënter om te gaan met de schaarse kubieke meters stedelijke ruimte. Dit is stapje in de goede richting.

Hier zomaar een [website] van een leverancier van daksystemen om wat inspiratie op te doen.

De foto’s zijn door Rob genomen op Gildenveste, een aantal jaren geleden. Ook zonder subsidie weten stedelingen iets moois te maken van de paar metertjes die ze hebben op zeven hoog. Ook dieren weten dat te waarderen.

Reacties

  1. maarten

    Mooi initiatief dit, alleen maar pluspunten: stad wordt gekoeld, neemt meer regenwater op, wordt gezelliger en krijgt schonere lucht.

Reageer