Vegetal city

In door HBReageer op dit artikel


Wat krijg je als je de green deal mixt met art nouveau, een enthousiaste architect en een striptekenaar?

[Dit]. Wow, dit ziet er zo cool uit! Toen ik de Groene daken-studie van POS open klikte hoopte ik heimelijk op dit soort vergezichten. Maar dit is Nederland. Een puntje Europa vol verongelijkt nieuwrechts, klagerig zuchtend onder door de crisis afgestrafte hebberigheid, in verwarring over of regels er nu zijn om je aan te houden of om te verfoeien, niet meer in staat onzekerheid te beschouwen als een door de toekomst opgelegde route die we moeten gaan. Luiken dicht, knip op de deur. We hebben ons als lemmingen in overlevingsmodus gestort.

Mensen als [Luc Schuiten] kunnen ons prachtige horizonten tonen. Maar dan moeten we wel onze luiken willen opzetten. Zie maar wat je hiermee doet. Ik vind het in ieder geval magnifiek.

Reacties

  1. Hans

    zo mooi…. AmsterdamRijnkanaal-zone, bij de Clausbrug? Op die speelweide van de jaarbeurs straks op kanaleneiland? LeidscheRijnpark? De 7000 woningen en wateropvang in Rijnenburg? Eindelijk visie A inplaats van plan 1?

Reageer