Luchtkwaliteit, deel tig

In door HBReageer op dit artikel

Kema (jawel, van de keur op je strijkijzer) onderzocht de cijfers en de methodiek die de gemeente hanteert bij luchtberekeningen. Vandaag brengen ze het naar buiten.

Ambtenaren hebben met cijfers lopen rommelen, maar niet vanuit kwade opzet, maar als gevolg van werkdruk en slordigheid. De onderliggende methodieken en cijfers vindt Kema ok. Door slechte presentatie van de gegevens werden de deuren voor procedures wijd open gezet.

Met de uitkomsten is de gemeente blij en de aanbevelingen worden fluks overgenomen. Voor dit second opinion-onderzoek is door de raad gepleit toen het gesodemieter met De Weger speelde, begin dit jaar. Toen is ook afgesproken dat er meer moest worden gemeten: het handjevol meetpunten van RIVM was niet voldoende. 18 juni komt dit verhaal in de raad. Linkjes naar [persbericht] en [rapport].

A propos, het schiet ook niet echt op met het hoger beroep inzake de bouwvergunning van woonwinkelcomplex De Vredenburg. Ik stel voor om de [zonnewende] te vieren met een gezellig roet en CO2 veroorzakend kampvuur tot het eerste morgenkrieken in die oversized zitkuil. Wat unplugged muziek erbij, helemaal goed.

Reacties

 1. Hans

  @ Herbert: het staat me bij dat die feesten al eens waren aangekondigd, ergens vorig najaar, als opmaat voor de Vrede van Utrecht? Maar ik heb er verder niks meer van teruggezien.

 2. Herbert

  Oh grappig, dat wist ik niet. Het feestje dat mij voor ogen staat is klein en laagdrempelig. Gewoon een paar mooie kampvuren in de kuil en iedereen is welkom om erbij te komen zitten, met of zonder gitaar.

 3. Giordino

  @Apostle
  Dan brand het vuur de komende 6 maanden nog wel šŸ˜›
  Ik zeg goed plan

Reageer