POS verhuist

In door HBReageer op dit artikel

Projectorganisatie Stationsgebied gaat volgend jaar verhuizen. En niet naar het eerste het beste doorzon-kantoortje. Nee, de gemeente heeft het opvallende gebouw waarin nu RAF/Staffhorst zit gekocht. POS komt terug tegenover waar het infocentrum tot 2005 zat, in het inmiddels gesloopte gebouw Vredenburg.

Het bericht is te lezen bij diverse media, [AOU] geeft wat meer achtergronden.

De aanschaf kost de gemeente Utrecht 4,9 miljoen euro, de verbouwing nog eens 1,7 miljoen daar bovenop, aldus de media. In het pand komt op de begane grond het informatiecentrum stationsgebied, daarboven worden kantoren gevestigd. Met de verbouwing wordt dit najaar begonnen, volgend jaar april is de verhuizing gepland.

Momenteel is POS gevestigd in gebouw Singelborch in HC: het infocentrum op de tweede verdieping en de kantoren erboven. Het is al met al slecht vindbaar en heeft de anonieme ambiance die geheel HC kenmerkt.

Singelborch krijgt in de verbouwing van HC een nieuwe functie: er wordt onder andere een beveiligingscentrum in gevestigd. Bovendien bevindt het gebouw zich op de hoek van de Stationsstraat, dat volgens de plannen zal worden overkluist en een van de hoofdwinkelroutes in het nieuwe HC zal gaan worden. Deze planvorming bevindt zich in WRO Art. 19-fase. Zienswijzen konden tot begin van dit jaar worden ingediend en ik verwacht ieder moment daarvan een samenvatting met antwoorden van de gemeente.

Voor de winkeliers op het Vredenburg is het verdwijnen van de bruingoedketen een gemis. Maar aan de andere kant heb ik me al vaker afgevraagd welk segment zo’n RAF nu nog eigenlijk bedient. Ze zitten midden tussen het dumpgeweld van Mediamarkt en Steenweg en de echte multimedia/computer-speciaalzaken als A Mac aan de Mariaplaats of Wilbert aan de Korte Jansstraat. Ja, probeer je dan maar eens te profileren. Dat de zaken misschien wat minder gaan wil ik wel geloven. Dat het alleen maar ligt aan de bouwput vind ik wat al te stellig. Maar met deze onroerendgoedtransactie zullen ze wel blij zijn.

We zien opheffingsuitverkoop-stuntprijzen wel tegemoet. En dan nog wel even stiekem bij Mediamarkt checken of het misschien daar nog goedkoper is…

Op de foto hierboven, van eind vorige week, is het pand te zien met op de voorgrond het begin van het werk aan de kabels aan de overkant. Daar is men nu volop bezig met aanbrengen van damwanden om een rioolbuis op een diepte van enkele meters te kunnen plaatsen.

Om mee af te sluiten, een van de oude ansichten van Gert van Raalte. Meer nostalgie op zijn [site].

Reacties

  1. Michiel

    Bedankt voor die nostalgie-link! Zitten leuke kaarten tussen šŸ™‚

    Een tijdje terug heb ik bij RAF/Staffhorst nog wat gekocht. Echt goedkoop is het daar niet, het is eerder een speciaalzaak op o.a. audiovisueel gebied. Tot voor kort wist ik niet eens dat deze winkel daar zat! Ik wist wel dat Staffhorst bestond, maar geen idee dat die winkel daar zat. Daarnaast loop ik niet echt vaak langs die winkel… dus ik had ook zo mijn vraagtekens bij deze winkel.

Reageer