Politiek over sloop 'Sijp'

In door HB2 Reacties

Morgenmiddag is er om circa 14:20 uur in de commissie Stad en Ruimte aandacht voor de sloop van de Van Sijpesteijnkade. De sloopvergunningaanvraag ligt er. NS Poort wil het rijtje weghebben. Ik begreep dat er op die plaats met name woningbouw is voorzien. Als dat zo is, is er wellicht door een creatieve architect wel iets moois te maken van het bonte rijtje huizen.

Misschien komt er een motie. We zullen zien hoeveel politieke support er is voor het sympathieke [voorstel] dat een groot aantal kleine belangenclubs achter zich weet. Dan zullen we ook zien of de gemeente sterk genoeg is om de sloopreflex voor een keer te onderdrukken.

[edit 8-5] Het schijnt dinsdag 12 mei te worden behandeld in de vervolgvergadering van de commissie.

Reacties

  1. ill-b

    Het zou toch echt van de zotte zijn als dit rijtje wordt gesloopt en er een blokje nieuwbouw voor in de plaats gezet zal worden. Er is inderdaad genoeg knowhow bij architecten om deze bebouwing in te passen in nieuwbouw.

  2. Giordino

    Is er eiengelijk al wat over bekend geworden ?
    Ze zouden het moeten opkanppen en horeca in vestigen krijg je daar ook nog wat leven.

Reageer