Bouwvergunning entreegebouw HC

In door HB6 Reacties

Deze week is de bouwvergunning aangevraagd voor wat is omschreven als “Entreegebouw en Parkeergarage Nieuw Hoog Catharijne – Het bouwen van woningen, winkels, een parkeergarage en kantoorruimten.”
Deze vergunning loopt jaren vooruit op de geplande bouw, want die is pas voorzien in 2012. De voorbereidende werkzaamheden, met name wat de garage betreft, zullen al wel eerder moeten beginnen, want er komt enorm veel bij kijken. De volgende vergunningaanvraag zal wel sloop betreffen van het gebouw waarin P&C zit en vervolgens het voormalige secretariaatsgebouw van de Jaarbeurs, ontworpen door [Piet Elling], nu het domein van een speelgoedketen. Beide gebouwen moeten wijken voor het blok van het entreegebouw. Het wordt een enorme logistieke operatie, want het betreft een van de drukste stukjes Nederland.

Reacties

 1. David

  Herbert, weet jij eigenlijk wanneer de feitelijke sloop van het oude muziekgebouw gaat beginnen?

 2. Herbert

  David, verklaar je nader. Als je de grote zaal bedoelt, die blijft gehandhaafd en wordt onderdeel van het Muziekpaleis.

 3. David

  oh! kijk aan, nee dat wist ik niet, dan heb ik m’n antwoord al!
  Ik bedoelde inderdaad die grote zaal.

  Bedankt.

 4. Herbert

  Als je stukken leest in media die er niet zoveel vanaf weten kom je woorden tegen als ruïne, bouwval of totale sloop. Het verbaast me niet dat mensen nog steeds denken dat “het Muziekcentrum gesloopt is”, terwijl toch echt het beste deel bewaard blijft. (Hoewel het er nu nogal treurig bij staat.)

 5. jip

  Pardon?
  Het V&D gebouw is één van de, zo niet hét mooiste gebouw van Hoog Catharijne.
  Bekijk het nog maar eens goed vanaf de Catharijnesingel. En bekijk eens het uitzicht vanuit het restaurant.

Reageer