Voortgangsrapportage april

In door HB1 Reactie

Sinds een kleine week is de [Voortgangsrapportage Stationsgebied april] uit. Geen omvangrijk document deze keer. Hier volgen een paar opmerkelijke punten.

– De rapportages worden vanaf nu voorzien van een fietsparkeerbalans. Daarin is opgenomen hoe groot capaciteiten en tekorten zijn van een aantal locaties.
– Men voorspelt dat de overbouwing van de Stationsstraat nog dit jaar zal aanvangen.
– Het HC-entreegebouw (incl. parkeergarage) zou de status van DO (definitief ontwerp) bereikt hebben en een bouwvergunningsaanvraag zou zijn gestart. Blijkbaar is dit ook nog iets uit de periode van de oude Art. 19-regeling. De doorontwikkeling van dit reuzeproject gebeurt heel stilletjes, men wijdt er geen publiek woord teveel aan. Wel opmerkelijk, omdat dit zo’n beetje het drukst belopen stuk Nederland zal worden.
– Besluitvorming over vastgoed op Stationsplein Oost vindt nog voor de zomer plaats.
– Het enorme gokpaleis van Holland Casino is van de baan. Er komt mogelijk de komende tijd een bescheidener bouwplan naar buiten. De koppeling met de megabioscoop is losgelaten, dat plan wordt ook aangepast. Ik lees in het stuk dat er geen parkeerkelder meer komt.
– Besluitvorming over het Jaarbeursgebied is verder uitgesteld tot najaar of later.
– Het westelijk stationsgebied heeft aanmerkelijk meer de wind eronder. Het stadskantoor is qua plannen vergevorderd, het kantoor Aurora is erbij gekomen en de herontwikkeling van het Knoopterrein wordt in mei bekrachtigd. Het rapport meldt dat de moties van de gemeenteraad ten aanzien van voorbeeldproject CO2-reductie en levendige buitenruimte letterlijk worden opgevolgd. Mogelijk volgt er dit jaar nog een voorlopig ontwerp van ‘de Knoop’. Het bestaande gebouw zal verdwijnen en er komt iets voor terug dat aanmerkelijk hoger zal worden.
– Met ING Real Estate wordt druk onderhandeld over verwerving van gebouw Cranenborch om het te slopen voor het tramtrace. Gebouw Leeuwensteyn (dat tegen de sporthal is aangebouwd) wil men herontwikkelen. Ik verwacht dat als dat doorgaat, dat gebouw compleet gesloopt zal worden en dat er iets nieuws verschijnt op die footprint, maar wel met de nodige overhang.
– Heymans heeft de finale aanneemsom voor Muziekpaleis en bruggenknoop ingediend. Er is nog niets over naar buiten gebracht. Men wil in juli het werk gunnen.
– Oplevering van het Muziekpaleis staat nog op medi0 2012, aanvang bouw op september dit jaar.
– Deze maand verschijnt er een studie over groene daken en groene gevels.
– Geen woord over de actiegroep die pleit voor behoud van de historische bebouwing aan de Van Sijpesteijnkade…

Reacties

  1. Giordino

    Volgens mij wordt de actie groep voor het behoud van de Van Sijpesteijnkade dood gezwegen.
    En dat is een slechte zaak.

Reageer