Stof

In door HB5 Reacties

Zo, de burgemeester is door het stof en zal zich de volgende keer wel twee keer bedenken voordat hij een telefoontje pleegt met een nieuwsmedium. Barbertje hoefde niet te hangen, want Utrecht is overwegend wel in zijn nopjes met Barbertje.

Op de rechtse ‘nieuwssites’ is het gescheld over deze ‘linkse graaier’ niet van de lucht, maar ik denk dat als deze onderbuikers in Utrecht zouden wonen, ze zich wat milder zouden uitdrukken. Hoewel mensen die deze taal bezigen het woord nuance nog niet zouden kennen als het op hun voorhoofd getatoeëerd zou staan.

De burgervader zou hieruit nog wel eens sterker kunnen komen dan hij erin ging. Ook al kan de Raad spreken van verloren gezag, bij de burger zou het nog wel eens net andersom kunnen zijn. Ze zien iemand die vanuit zijn gevoel opereert, strijdlustig is en iets durft te doen wat eigenlijk niet mag. Je mag het niet hardop zeggen, want dan ben je vast heel erg politiek incorrect, maar stiekem heb je toch wel sympathie voor de man doordat hij de pers frontaal aanviel. Nu deze energie weer ombuigen naar echte kwesties waar deze stad mee worstelt.

Over tot de orde van de dag. Welke orde dan? Afgelopen dinsdag was er een informatieavond over het ontwerp van de jumbo-fietsenstalling aan de westzijde van de OV-terminal en het ontwerp van het stationsplein-west. Een post met wat plaatjes daarover volgt dit weekend. Ik wil daarbij met name ingaan op de aansluitingen met de omgeving, want de ruimtelijke opgave is interessant maar ook complex.

Aanstaande maandag komen de zeven (inderdaad allemaal) architectenbureaus weer opdraven voor de nieuwe jury in verband met de selectieprocedure voor de bibliotheek. Er wordt zorgvuldig op toegezien dat ze allemaal dezelfde visie presenteren, hoewel ze in hun antwoorden op de vragen van de jury van nieuwe inzichten mogen getuigen. Dat is natuurlijk niet tegen te houden.
Op de achtergrond speelt het ‘naar voren gehaalde uitgestelde beroep’ waarbij de partijen Rapp+Rapp, VMX en de gemeente hun argumenten schriftelijk aan het Hof hebben kunnen kenbaar maken. Een nieuwe zitting is nog niet gepland.

Ik heb nog geen aanvullend beeldmateriaal van de Aurora boven water kunnen krijgen. Ben wel benieuwd naar de exacte locatie en de mogelijkheden om op dat gebouw windmolens te plaatsen, om maar een zijstraat te noemen. Maar Evelop en NS Poort communiceren door zo nu en dan een brokje info naar buiten te gooien en er daarna weer stug het zwijgen toe te doen. Het is lastig te begrijpen, want men zou de bouw parallel aan het Stadskantoor willen laten plaatsvinden, maar dat gebouw is inmiddels al in fase van DO.

Om de tijd te doden een plaatje van het retro-spitstrammetje dat ze bij ebay.co.at op de kop hebben getikt en nu vrolijk zijn baantjes over het Smakkelaarsveld trekt. Verder beelden van de verontrustend uitdijende zwarte spaghetti in de put op het Smakkelaarsveld. Wat moet daar in hemelsnaam allemaal wel niet doorheen!


Een laatste waarneming: de nieuwe fietsenstalling ter plaatse, met de ambigue mededeling “gratis stallen” loopt nog niet echt vol. Liever nog de fiets aan een verkeersbord midden in de loop, dan in een rekje.

Reacties

 1. Druppel

  Heerlijk die regels die niemand goed weet uit te leggen. En de personen daarna niet door de stof maar de vuilnisbelt te gooien.

  NOT! Het zal wel bij de “crisis horen”

 2. Pwna|d

  “heb je toch wel sympathie voor de man”
  NONSENS! De burgemeester heeft genoeg kennis om te begrijpen hoe fout het is om als burgemeester je te bemoeien met publicaties die over jezelf gaan. Deze man kan in mijn ogen echt geen goeds meer doen.

 3. Herbert

  ^^ Ok, maar het is ook zo dat Wolfsen van De Heus de mogelijkheid kreeg het stuk van commentaar te voorzien. Er was dus al sprake van bemoeienis. Ik ontken niet dat hij fout zat, ik stel alleen vast dat er meer kanten aan het verhaal zitten. Tijd zal het leren hoe het met hem verder gaat.

 4. Hans

  “durft vanuit z’n gevoel strijdlustig iets dat eigenlijk niet mag”: zo verrekte jammer dat’ie dat dan voor zichzelf doet, en nog niet voor de stad. Ondertussen 3 wethouders kwijt, KvO-tsunami waarover ik hem niet hoor, brusselse luchtkwaliteitssprookjes, etc.
  Advies: knopje Reset, en dan de turbo erop voor de gemeente!

Reageer