Wijk C vooruit?

In door HBReageer op dit artikel

Vandaag maakte het college een plan bekend om Wijk C een lift te geven.
Ik citeer: “De gemeente Utrecht gaat komende maanden samen met bewoners en bedrijven een ontwikkelingsvisie voor Wijk C maken. Wijk C moet een aantrekkelijke wijk worden met een volwaardige plek in de binnenstad. Dit heeft het college vandaag besloten. De plannen met het stationsgebied bieden mogelijkheden om het woon- en werkklimaat in Wijk C te verbeteren. Punten die aan bod komen zijn de kwaliteit van de openbare ruimte, de verkeerscirculatie en herstel van de singelstructuur. De ontwikkelingsvisie moet eind deze zomer klaar zijn.”

Grappig. Gisteren las ik dat het [Wijk C-komitee] ondertekenaar is van de brief aan de Europese minister van milieu. Inzet van de brief: de gemeente bakt er qua luchtkwaliteit niets van en moet openheid geven over verkeersgegevens. Indien niet: dan geen uitstel van de maatregelen met als uiterste consequentie (en uiteindelijk doel, denk ik samenzweerderig) stopzetten van alle werkzaamheden in het stationsgebied.

Nou ja, je schaakt op meerdere borden, niet? Misschien is het wel net als Noord-Korea: de VS een beetje sarren, maar eigenlijk gewoon vriendjes willen zijn.

Overigens, vandaag is bekend gemaakt dat Brussel [akkoord] gaat met de Nederlandse luchtkwaliteitsaanpak (NSL), en dus ook met dat van Utrecht. Menigeen zal nu opgelucht ademhalen.

Reageer