14 april: VO Stationsplein West

In door HBReageer op dit artikel

Meepraten over het voorlopig ontwerp (VO) van het nieuwe Stationsplein West kan op dinsdagavond 14 april.

Aan de jaarbeurszijde van het station komt vanaf 2012 een geheel nieuw plein: Stationsplein West. Het sluit aan op de westelijke entree van de toekomstige OV-terminal en het Stadskantoor. Het ziet eruit als een enorme trappenpartij. Daaronder komt een meerlaagse stalling voor 5000 rijwielen. Het is bij benadering gesitueerd waar nu de oude sporthal Catharijne en de kroegjes zitten. Straks is daar geen kat meer nodig om de muizen weg te houden.

Het VO van plein en stalling is bijna klaar. Het zal worden gepresenteerd door Dick Baggerman (Kraaijvanger Urbis, ook betrokken bij Rabobank-nieuwbouw) en Mathieu Derckx (eigen bureau), de verantwoordelijke architecten. Daarna kan men verder praten met plannenmakers en architecten. Plaats: Infocentrum, aanvang 19.30.

Reageer