Muziekpaleis in welstandcie

In door HBReageer op dit artikel

Aanstaande dinsdag is er een vergadering van de Commissie Welstand & Monumenten waar het Muziekpaleis op de agenda staat. De aanleiding is de bouwaanvraag. Het aardige is dat Hertzberger en collega-architect Fransen er zullen zijn voor een toelichting.

Zoals je kunt zien op de fotoreeks van gisteren, is de gevel toch wat anders geworden dan op de computerimpressies die overal circuleren. De gevels aan de noord- en zuidzijde zijn doorzichtig glas geworden, de oost- en westgevel zijn gesloten, met kleine ronde, verspreid aangebrachte openingen.

Omstreeks deze tijd lopen ook de bouwteam-besprekingen met Heijmans, waarin het bestek wordt doorgerekend, op zijn eind. Dat betekent dat het Muziekpaleis, na jarenlange studies, nu zijn finale incarnatie heeft bereikt. Bekijk de maquettefoto’s nog maar eens goed, of ga zelf naar het infocentrum voor een kijkje.

Het punt staat om 11.15 uur op de agenda, de locatie is Regentenzaal, Zwaansteeg / Springweg 102d.

Reageer