Vleermuisbakens

In Nieuws door HBReageer op dit artikel


Zo te zien zijn de bakken met lindes inmiddels geplaatst langs de rand van het viaduct ter hoogte van FGH bank. Het idee is om de vleermuiskolonie die in het bankkantoor huist, extra houvast te bieden bij het navigeren als ze voor voedsel de Catharijnebaan oversteken. Een sonarsignaal heeft een beperkt bereik en een deel van de bestaande bomen wordt namelijk gerooid. Vandaar deze hulpbomen, ze dienen als een extra overbruggingsroute.

Dat is althans de theorie. Maar ik denk eigenlijk dat de natuur zijn eigen oplossing zoekt. In de ‘echte’ natuur’ waait er ook wel eens een boom om en de beestjes gaan dan echt niet zitten kniezen in hun holletje. Misschien is het vinden van insecten dit jaar wel veel moeilijker. We hebben immers een strenge winter gehad. Wellicht vliegen de diertjes nu wel noordelijk of zuidelijk voor hun voedsel.

Maar het wordt gemonitord door biologen. Ja, het ietsiepietsie natuur dat we hebben in het stationsgebied kan op veel belangstelling rekenen.

Reageer