Wraking afgewezen

In door HB5 Reacties

Spijtig voor de terminator, maar deze vertragingstactiek is op niets uitgelopen: het wrakingsverzoek is afgewezen. Wel prettig, zo’n snelle [uitspraak]. Deze tekst laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Een hele toer voor zo’n rechter om na deze hokuspokus ook daadwerkelijk enige onafhankelijkheid te bewaren. Ik zou behoorlijk pissed zijn, als iemand je zo hard aanvalt op het wezenlijke van je werk. Maar ik las elders dat bestuursrechter Van Ettekoven wel vaker met dit bijltje heeft gehakt.

De terminator ‘fulmineert’ het op zijn site als volgt: “Het bestuursrecht van mr. B.J. van Ettekoven is een belediging van de weldenkende en betrokken burger”. Wel vreemd dat hij dan vervolgens niet in staat is gebleken met voldoende bewijzen te komen om zijn gelijk aan te tonen. Ach, zo vreemd is dat ook niet. We weten welk spel er wordt gespeeld en we kunnen iedere zet voorspellen.

Wat dacht je van een procedurefout? Die hebben we nog niet gehad in de hele juridische riedel.

Reacties

 1. Herbert

  De gemeente heeft op verzoek van de rechter nieuwe informatie verstrekt. Dat was naar aanleiding van het verzuim om in de berekeningen onderscheid te maken tussen het effect van vrachtauto’s en gewone auto’s door het instellen van de milieuzone. Er is a.s. dinsdag weer een zitting over deze kwestie, dat is de datum dat vO zelf verhinderd zou zijn en de grootste aanleiding betekende om met dat wrakingsgedoe te beginnen. Ik durf te wedden dat hij er gewoon is. Enfin, ik hoorde de wethouder gisteren zeggen dat ze mei een uitspraak verwachten. Al met al nog steeds heel teleurstellend, als je je bedenkt dat men eerder al hoopte dat het nov 08 al zou kunnen beginnen. Intussen zijn er afgelopen maanden talloze herberekeningen geweest met als nettoresultaat dat de cijfertjes achter de komma iets wijzigen, maar veel meer dan dat is het niet. Of het moet zijn dat nu ook de gemeenteraad heeft gezegd: kappen gemeente met die ongein, ga nu zelf eens hier en daar een paar metingen uitvoeren. Niet dat dat de zaak zal helpen oplossen.

 2. Michiel

  Hey, breng hem niet op een idee! 😉Maareh, hoe gaat het nu eigenlijk verder? Is er al een indicatie wanneer de rechtzaak ten einde komt of moeten we eerst wachten tot alle onderzoeken mbt de luchtkwaliteit zijn afgerond? Ben wel benieuwd wanneer ze eindelijk met de bouw van de Vredenburg kunnen beginnen namelijk…

 3. Apostle

  Herbert, is het niet tijd om de titel van je blog te veranderen naar ‘Procedureput Utrecht’ ?

 4. Herbert

  ^^ De juridisering moet ook niet veel meer worden dan het nu is, anders gaat dit blog op zwart. Ik heb ook wel wat beters te doen.

Reageer