Data

In door HB2 Reacties

Hierbij een reeks data voor de bloglezers die de stationsgebied-ontwikkelingen meer dan passief volgen.

24 maart is er weer een schouw, met veel nadruk op het werk aan kabels en leidingen in de komende jaren.

26 maart worden er ter hoogte van Smakkelaarsveld vier bakken met volwassen lindebomen geplaatst, om de vleermuizenkolonie die verwintert in de kieren van FGH Bank een alternatieve navigatieroute te bieden over de Catharijnebaan. In AD/UN stond hierover een uitgebreid artikel.
[edit 20-3:] Het lijkt erop dat ze er al staan.

26 maart is er ook een [raadsinformatieavond] over onder andere het behoud van de gevelrij aan de Van Sijpesteijnkade. Er lijkt politieke steun te zijn bij GroenLinks en D66, maar ook andere partijen staan er positief tegenover. Als de VVD nu ook positief is en toetreedt tot het college, komt het vast helemaal goed…

28 maart en 4 april zijn er rondleidingen op de bouwput van het Smakkelaarsveld.

Begin april worden de eerste 1250 nieuwe dubbellaags fietsenrekken in gebruik genomen. Zodra de kabelput dicht is volgen nog eens 1250 plaatsen. Dat zal in mei worden. De stalling wordt gratis en beheerd. De openingstijden zullen vermoedelijk gelijk gaan lopen met de tijden dat de treinen rijden.

In april zal een uitgebreide publiekspresentatie plaatsvinden van het definitieve ontwerp van de 1100 meter nieuwe Stadsbuitengracht. Daarbij zal een 3D-film het middelpunt vormen. Deze zal op een raadsinformatiebijeenkomst zijn premiere beleven.

Ook zullen we in april eindelijk te weten komen wie de Rabobrug gaat bouwen en hoe het voorlopig ontwerp eruit ziet.

9 april wordt de laatste hand gelegd aan de illustraties op de blauwe schutting. Zoals je hier en daar hebt kunnen lezen en bekijken krijgt een schutting een forse face-lift met panorama-achtige sfeerbeelden van oude en toekomstige bebouwing. Thank god, we zijn dan van die graffiti af. Voor eventjes althans.

14 april is er in het infocentrum een consultatieavond over Stationsplein West. Vermoedelijk zullen ook het voorgestelde ontwerp van het tramtrace en het Van Sijpesteijnkwartier wel de revu passeren.

16 april gaat de kleine, nieuwe gratis stalling onder schoenenwinkel Van Haren open.

Reacties

  1. Anonymous

    Is er ook al een datum waarop het fietspad vanaf de kruising Catharijnesingel / Vredenburg naar het CS weer open gaat? Ik word een beetje gek om telkens om te moeten fietsen via het hobbelpaadje achter het Smakkelaarsveld, en te worden afgeblaft als je probeert met de fiets aan de hand te <>lopen<> langs dat stukje.

Reageer