Ammoniaktreinen verdwijnen

In Nieuws door HBReageer op dit artikel


Volgens een [aankondiging] van VROM van vandaag is het eind van het jaar gedaan met de bulk van de ammoniaktransporten tussen IJmuiden en Geleen. De staat, provincies en DSM hebben hierover een akkoord bereikt. Transport van deze stof door dichtbevolkte gebieden is altijd een heet hangijzer geweest. Iedereen herinnert zich de ophef over de chloortreinen. Een ammoniaktrein is nauwelijks minder desastreus als er een tank zou springen midden in een stad. Afijn, Utrecht is straks weer een fractie van een promille veiliger, zullen we maar zeggen.

Op de foto zie je hem voorbij glijden op Utrecht CS: een lange streep aan de zijde van de hoogste spoornummers. Hij passeert er meestal op donderdagen, rond 11 uur ’s avonds.

Reageer