Update

In Nieuws door HBReageer op dit artikel


Omdat ik vorige en komende week aan mijn eigen ‘bouwput’ in Noord-Spanje werk, staat het weblog tijdelijk op een lager pitje. Je zult het wellicht al hebben gemerkt. Maar omdat Telefonica me na wat gedoe toch aan het mobiele internet heeft kunnen helpen kan ik wat berichtjes plaatsen. Daar gaan we.

Allereerst een [melding] op Cu2030 met betrekking tot het uitgestelde hoger beroep van Rapp+Rapp dat aanvankelijk in juni zou dienen. Hiermee had het architectenbureau een stok achter de deur, zou de nieuwe jurybeoordeling, in hun ogen, niet naar wens verlopen. De gemeente heeft echter het Amsterdamse hof om een spoedappèl gevraagd om het hoger beroep snel te mogen laten dienen. Aangezien de nieuwe jurybeoordeling nog in voorbereiding is, valt er in deze zaak eigenlijk niet zoveel te oordelen of te vonnisen.

Benieuwd of dit nu als een nachtkaars uitgaat of dat Rapp weer een tegenzet doet. Overigens kan ieder van de zeven architectenbureau’s na de nieuwe keuze bezwaar maken en, als men zich tekort gedaan voelt, wederom de gang naar de rechter maken. Dit is, met andere woorden, nog lang niet afgelopen.

[edit 3-3:] Het Amsterdamse hof heeft bepaald dat Rapp+Rapp uiterlijk 17 maart moet onderbouwen waarom zij hoger beroep heeft aangetekend tegen de uitspraak. Daarna krijgt de gemeente twee weken de tijd om schriftelijk te reageren. (Bron: AD/UN)

Helaas blijven we in juridische sferen, want afgelopen vrijdag diende een hoger beroep in het geschil tussen terminator Van Oosten en de gemeente/Corio over de bouwvergunning van woonwinkelgebouw De Vredenburg. Dit lijkt ook een gebed zonder end te worden, als je het [bericht] op AD/UN leest.

De gemeente wil niet inhoudelijk op bezwaren ingaan van de stichtingen SSLU en BOCP, omdat ze meent dat deze ‘procedureclubs’ (woordkeuze van de advocaat van de gemeente) geen belang hebben in deze zaak. Dit is natuurlijk de kat op het spek binden. De rechter leek het daar dan ook niet mee eens te zijn. Volgens de krant moet de gemeente binnen een week cijfers overleggen waaruit blijkt dat de bouw de luchtkwaliteit aan het Vredenburg niet verslechtert.

Ik begrijp er niet veel meer van. Dat luchtrapport ligt er toch al sinds november vorig jaar? Kan de jurist van de gemeente daar niet uit citeren, of is het rapport inmiddels al weer achterhaald? Overigens is het effect op de lucht ter plaatse en in de rest van de stad zo goed als nihil.

Het AD-bericht meldt dat de rechtbank over vier weken de inhoudelijke behandeling van de zaak voortzet. Jammer dat dit niet meteen naar de hoogste Nederlandse beroepsinstantie kan worden gebracht, want daar zal het toch wel terechtkomen.

Reageer